Hva vi snakker om når vi snakker om Anne Frank (Innbundet)

noveller

Forfatter:

Kyrre Haugen Bakke (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 272
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: What we talk about when we talk about Anne Frank
Oversatt av: Bakke, Kyrre Haugen
ISBN/EAN: 9788205428539
Kategori: Romaner
Omtale Hva vi snakker om når vi snakker om Anne Frank
Åtte nye fortellinger fra den anerkjente romanforfatteren og novellisten Nathan Englander, og de vitner om en begavet ung skribent som tumler med de store spørsmålene i vår tid, med en språkbeherskelse og en fantasi som plasserer ham i første rekke i dagens amerikanske litteratur.

.Tittelfortellingen er inspirert av Raymond Carvers mesterverk og er et provokativt portrett av to ekteskap, der Holocaust utspilles i form av en fullkomment rystende selskapslek. I den eiendommelige, dystre «Camp Sundown» skildres et idyllisk sommerparadis der en flokk geriatriske leirdeltagere tar loven i egne hender. «Gratis frukt til unge enker» er en lavmælt, men skarpt tegnet studie i ondskap, kjærlig fortalt av en far til hans sønn. «Søsterhøydene» er historien om Israels nybyggerbosetninger fra tiden før Yom Kippur-krigen og frem til dagens virkelighet, en politisk fabel bygd opp rundt beretningen om to mødre som inngår en gruoppvekkende avtale for å redde
et barn. Med «Peepshow» og «Hvordan vi hevnet Blums» er vi tilbake ved to av Englanders klassiske temaer: erotiske lengsler og forsøk på problemtakling hos mennesker i stressende og farlige situasjoner. «Alt jeg vet om familien min på morssiden» er gjennomsyret av en intimitet og en ømhet som viser nye sider hos en forfatter som stadig utvider rammene for hva han er i stand til å oppnå i novellens form. «Leseren» både hyller og problematiserer forholdet mellom forfatteren og hans trofaste, men kravstore leser.
... Vakker og modig, fryktelig morsom og smertelig trist ? Nathan Englanders prosa er en åpenbaring.

Til toppen