Hverdagslykke (Innbundet)

hvordan unngå syv feilgrep i moderne barneoppdragelse og utdanning

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 298
Forlag: Sjeleføde
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269118001
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Hverdagslykke
Hvorfor har ikke barna det bedre, nå som vi har det så bra? I Hverdagslykke formidles hvorfor vi limer skolen fast til et utdatert læringssyn og skaper et oppvekstmiljø som åpenbart gjør stadig flere barn stressa og ulykkelige.

For det som sikrer barn en sunn utvikling er det som gjør livet godt å leve for oss alle; fri lek, en kropp i bevegelse, naturopplevelser, forpliktende fellesskap, og kontakt med hverandre og det som er større enn oss selv. Ting vi har tatt for gitt, men som mange barn er i ferd med å miste. Boka beskriver hvilke konsekvenser tapet har for barnas utvikling og trivsel og hvilke kvaliteter i den tradisjonelle barndommen som er verneverdige - endog livsnødvendige - for å bevare barnas psykiske og fysiske helse. Forfatteren har vevd sammen kunnskap om utviklingspsykologi, selvutvikling og mindfulness, med egne erfaringer fra arbeidet med barn til en helhetlig forståelse. Hverdagslykke formidler ikke bare hva som ikke fungerer, men også hvorfor vi klamrer oss til et utdatert verdisett og et snevert læringssyn. Boka har mange konkrete forslag til hvordan vi kan gjøre det bedre, både i familien og på samfunnsnivå. Buddha sa det slik; det finnes ingen vei til lykke, lykken er veien. Her får du noen svar på hvor den veien går

Boka bygger på ny kunnskap om hjernens utvikling, på en morsom måte, skrevet i et språk alle kan forstå. Med mange hjemlige og internasjonale og ikke minst praktiske eksempler på hvordan man kan gjøre det bedre.

Til toppen