Hvis du vil (Innbundet)

Forfatter:

Trude Marstein (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 140
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hvis det er
Oversatt av: Marstein, Trude
ISBN/EAN: 9788249514960
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Hvis du vil
Roar, 48 år, er ute på sin første løpetur i skogen, men finner ikke veien tilbake. Her møter han en annen løper, en kvinne som også har gått seg vill. Mørket faller, og de to blir nødt til å tilbringe natten sammen der ute i skogen. De fryser, har gnagsår og er uten mat og drikke.

De finner en gapahauk der de kan overnatte. Skogen er mørk og full av lyder. De to begynner å snakke sammen for å få natten til å gå, og en avgrunn av ulevd liv kommer til syne.

Med "Hvis du vil" serverer Helle Helle et kammerspill for to personer. Komisk og alvorlig, med en sterk undertone av vemod og tomhet, i Helles umiskjennelige ordknappe, dirrende språk.

Til toppen

jeg har lyst til å flytte inn i Helles prosa og bare bli der
Politiken

Andre utgaver

Hvis du vil
Bokmål Ebok 2015
Hvis du vil
Bokmål Heftet 2016

Flere bøker av Helle Helle:

Anmeldelser av Hvis du vil

"Gode forfattarar kan lage stor litteratur ut av det meste, til og med av jogging. Det dokumenterer den danske forfattaren Helle Helle i den nyaste romanen sin, som er nominert til Nordisk råds litteraturpris."
Marta Norheim, NRK

"jeg har lyst til å flytte inn i Helles prosa og bare bli der"
Poilitiken

"Absurd bra … Helle Helles suverene replikkunst utfoldes med kirurgisk presisjon, mens humoren er sublimt underspilt … Helle Helle tar sjanser, går seg lykkelig vill og finner vel hjem i sin hittil beste roman."
Ekstra bladet

"To mennesker møtes i en skog, og anmelderen må bare bøye seg i støvet for Helle Helles hverdagsskildringer av den menneskelige tilværelse."
Kristelig Dagblad

"Dette er klassisk Helle Helle. Dybde og tomhet, ømhet og nærvær"
Weekendavisen

"Helle Helle skriver som hun pleier, kort og klart og melodisk, men hun har virkelig åpnet opp for humoren. Det finnes ikke en side uten en replikk med en egen musikk, kjærlighet for et ord som blir morsomt eller bare nytt."
Informationen

"Med Hvis du vil har Helle Helle enda en gang vist seg som en av samtidslitteraturens aller, aller beste forfattere."
Berlingske

"Å lese en Helle Helle-roman er som å være på skattejakt med stor gevinst i form av subtile setninger, sikre replikker, detaljer, symboler og vakre ord"
Børs

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: