Hvis vi overlever krigen av Bjarnhild Tulloch (Ebok)
Ebok

Hvis vi overlever krigen (Ebok)

krigen i Finnmark sett gjennom et barns øyne

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.87 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788243008151
Kategori: Historie
Omtale Hvis vi overlever krigen
Bjarnhild Tulloch har skrevet en selvbiografisk skildring av sitt liv fra hun som bare 5 år gammel opplevde okkupasjonen av Norge, nærmere bestemt Kirkenes.

Gjennom barneøyne beretter hun om hvordan hun forsøkte å forstå det som skjedde rundt henne, ikke minst evakuering og tvangsflyttingen. Fortellingen blander det dystre med humor og menneskelighet, tragedie med dristighet og heltemot. Krigshverdagen lærte barna grunnleggende overlevelsestrategi, og de fortsatte å leke ute mens flyalarmen stadig ulte. De smuglet matpakker til de russiske fangene og fikk små leker i retur. Ettersom krigen eskalerte, ble konflikter i Bjarnhilds familie tydeligere. Storesøsteren hennes ble forelsket i en tysk offiser og fødte hans barn.
Bjarnhild Tulloch vokste opp i Kirkenes under andre verdenskrig. Etterkrigstiden var preget av gjenoppbygging av den ødelagte byen, og i 1957 flyttet hun sørover.

En tid jobbet Bjarnhild på Hurtigruten. I 1966 giftet hun seg og flyttet til Shetland. Der har hun og mannen blant annet drevet møbelbutikk og lakseoppdrett.

Til toppen

Andre utgaver

Hvis vi overlever krigen
Bokmål Innbundet 2013