Hvorfor spurte ingen meg? (Heftet)

kommunikasjon med barn og unge i utfordrende livssituasjoner

Forfatter:

David Keeping (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 246
Illustratør: Keeping, David
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205391338
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Hvorfor spurte ingen meg?
Ønsker du mer praktisk kunnskap om hvordan du kan kommunisere med barn og ungdom i utfordrende livssituasjoner?

Denne boken beskriver samtalesituasjoner med barn i vanskelige situasjoner i livet. Det kan være når barnet begynner i barnehagen eller på skolen, utsettes for mobbing, innlegges i sykehus, har mistet et nært familiemedlem eller må flytte til et fosterhjem eller en barnevernsinstitusjon.
Det fremheves tre sentrale prinsipper som kan tjene som en rettesnor for samtalene: å bidra til å skape mening for barnet i situasjonen, la det beholde sin verdighet i samtaler med voksne, og gi barnet anerkjennelse for hvordan det presenterer seg selv og sin historie. De mange eksemplene fra samtalesituasjoner med barn og unge gjør kunnskapen praktisk og lett tilgjengelig.
Boken egner seg som pensum i utdanninger som har barn og ungdom som målgruppe, som helse- og sosialfagutdanningene, og lærer- og førskolelærerutdanningene. Også fagpersoner som møter barn og unge som opplever små og store belastninger, vil kunne ha glede og nytte av boken.
Anne Kirsti Ruud (f. 1953) er klinisk pedagog. Hun er utdannet førskolelærer og logoped og har hovedfag i pedagogikk. Hun har vært ansatt ved Nic Waals Institutt siden 1991 og har i tillegg fast undervisning ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse, Helseregion Øst og Sør.
Du kan også bestille boken igjennom SMS. Send SMS med kodeord.RUUD til 2030 og få boken portofritt tilsendt.

Til toppen