I blått (Innbundet)

Forfatter:

Anne Arneberg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 93
Forlag: Pelikanen
Språk: Bokmål
Originaltittel: Bluets
Oversatt av: Arneberg, Anne
ISBN/EAN: 9788283830330
Kategori: Noveller, lyrikk og drama

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale I blått
I blått er en siterende, undrende og påståelig meditasjon over temaene sorg, sex og fargen blå. Gjennom 240 poetisk-filosofiske bemerkninger undersøker Nelson sin egen sorg og tapsfølelse gjennom kulturhistoriens, skjønnlitteraturens, naturvitenskapens og populærkulturens blå prisme.
«På et jobbintervju på et universitet, tre menn rett overfor meg ved et bord. I CV-en min står det at jeg for tiden skriver på en bok om fargen blå. Dette har jeg sagt i årevis uten å skrive et eneste ord. Det er kanskje noe jeg gjør for å få livet mitt til å føles mer som det er på vei enn som askeflak som faller fra en tent sigarett. En av mennene spør: Hvorfor akkurat blått? Det er et spørsmål folk ofte stiller. Jeg blir alltid svar skyldig. Vi kan ikke selv velge hva eller hvem vi skal elske, har jeg mest lyst til å svare. Det valget får vi bare aldri.»

Den amerikanske forfatteren Maggie Nelson (f. 1973) har gitt ut ni bøker, som fordeles i sjangerne dikt og sakprosa. Argonautene (2015, Pelikanen 2017) ble et gjennombrudd og vant National Book Critics Circle Award. I blått (Bluets) kom første gang i 2009 og regnes som en litterær kultfavoritt.

Til toppen

Andre utgaver

I blått
Bokmål Ebok 2018