I dag jeg, i morgen du (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.19 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249522910
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale I dag jeg, i morgen du
"Hele tiden er det som om jeg hører mammas hjerte som banker, ned gjennom gulvet hennes. Det er et sunt og friskt hjerte, hun vil leve lenge, kanskje lenger enn meg. Døden er ikke mindre urettferdig enn livet, men man får om ikke annet sin egen jordflekk til evig tid."

Peter Venn bor alene i leiligheten under moren, han arbeider som oversetter ved kjøkkenbordet hjemme og går sin faste kveldstur i området rundt kirkegården. Han har et rikt indre liv, men det er stakkarslig sparsomt på ytre hendelser. Han kan ta seg i å lengte etter verden der ute, men først må han finne en måte å løsrive seg fra moren på. Han føler seg fanget av lydene hennes, væremåten og ikke minst av hennes versjon av farens siste år. Peter har ingen minner om faren, alt han har er et stort savn.

Denne fredagen spiser Peter som vanlig kveldsmat hos moren, slik han motvillig har gjort i årevis. Han vet hvilke spørsmål han må stille, men våger han? Og kan han våge å nærme seg noen andre?

Kjersti Annesdatter Skomsvold har skrevet en vidunderlig roman om ensomhet, påtrengende dødsbevissthet og om kjærlighetens frigjørende kraft. Romanen er preget av humoristisk alvor og en usedvanlig språklig oppfinnsomhet.

Til toppen

Andre utgaver

I dag jeg, i morgen du
Bokmål Innbundet 2020
I dag jeg, i morgen du
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
I dag jeg, i morgen du
Bokmål Heftet 2021
Anmeldelser I dag jeg, i morgen du

«Mor og sønn-forholdet i Skomsvolds siste bok er så foruroligende at det likner en grøsser av Roald Dahl … Det er sjelden jeg har lest et mer skremmende og ondsinnet portrett av en dominerende mor … det å lese Skomsvold er en litterær-estetisk nytelse. Det er få norske samtidsforfattere som har en så hypnotisk og billedlig leken skrivestil som henne»
CATHRINE KRØGER, DAGBLADET (terningkast 5)

«I opninga tenkjer eg på Gunnhild Øyehaugs fornøyelege novelle ‘Liten knute’ … Skomsvolds absurdisme er av eit anna slag – meir kvardagsleg, men også mørkare, utan at det skortar på verken humør eller humor. Påverknaden frå mollstemte, men morosame modernistar som Samuel Beckett og Emmanuel Bove er klår … Skomsvolds språk er friskt og oppfinnsamt, og ofte frydefullt å lese»
EIVIND MYKLEBUST, KLASSEKAMPEN

«Kjersti Annesdatter Skomsvolds nyeste roman er et frydefullt grøss … I dag jeg, i morgen du er en stilleflytende fortelling med absurde og litt sprø situasjoner og mye leken språklig bildebruk.»
TURID LARSEN, DAGSAVISEN

Til toppen