I dialog med barnet (Heftet)

intersubjektivitet i utvikling og i psykoterapi

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 240
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205422049
Kategori: Psykiatri
Omtale I dialog med barnet
Alle barn er unike og individuelle i sitt personlige uttrykk og sin opplevelsesverden.

Hva innebærer et terapeutisk møte? Dette spørsmålet danner utgangspunktet for å forstå mer av hva som skjer her og nå i psykoterapi med barn. Barn er umiddelbare og nærværende i øyeblikket og utfordrer vår evne til å være til stede og følelsesmessig tilgjengelige i terapirommet, som i livet ellers.
Å finne frem til barnets meningsunivers blir avgjørende for å opprette et fellesskap som gir vesktmuligheter.Psykoterapi handler i stor grad om ?å gjenfinne det store i det lille?, der tilstedeværelse og kunnskap skaper et nødvendig paradoks. Psykoterapi er en prosess kjennetegnet av gjensidig utveksling der intersubjektive hendelser og mikroprosesser utgjør et fundament.
Forfatteren.bruker sine mange års erfaringer til å gi oss et innblikk i hva intersubjektivitet handler om i den daglige terapeutiske hverdagen, og dens betydning for barnets utvikling. Intersubjektivitet belyses ved hjelp av utviklingspsykologi, filosofi, spedbarnsforskning og sterke historier fra møter med barn. Forfatteren hjelper oss til å gåi dialog med barnet.

Til toppen