Idrett, kjønn og ledelse (Heftet)

festskrift til Jorid Hovden

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 363
Forlag: Fagbokforlaget
Språk: Flerspråklig , Bokmål / Engelsk
ISBN/EAN: 9788245035353
Kategori: Sport og friluftsliv
Omtale Idrett, kjønn og ledelse
Denne samlingen artikler er en hyllest til professor Jorid Hovden. I over 30 år har hun forsket, skrevet bøker og artikler, forelest og veiledet idrettssosiologi i Norge og i utlandet. Hennes akademiske arbeid har bidratt til å belyse hvordan kvinner diskrimineres og marginaliseres i idretten. Jorid Hovden var også den første lederen av Forening for kjønnsforskning i Norge. Hun har selv vært aktiv i norsk idrett, både som landslagsspiller i volleyball på 70-tallet og som styremedlem i Norges Volleyballforbund. Artiklene i dette festskriftet er viet til hennes primære forskningsfelt: kjønn og ledelse i idretten.
Festskriftets 18 artikler er organisert i fire tematiske deler: trenere og dommere, idrettspolitikk, sosial ulikhet, kjønnsbalanse og ledelse og internasjonale perspektiver på likestilling i ledelsen av idrettsorganisasjoner. Temaene er mangfoldige, fra kjønnsbalanse i idrettens lederverv, til likestilling i e-sport og kjønnstesting av kvinnelige toppidrettsutøvere.
Innholdsfortegnelse og bokutdrag Last ned omslag
Anne Tjønndal (red.) er førsteamanuensis ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved Nord universitet i Bodø. Hun er leder for faggruppen for ledelse og innovasjon ved fakultetet og forskningsgruppen for idrett og samfunn ved universitetet.
Omslagsdesign: Gundersons ( https://www.gundersons.no/)

Til toppen