Idrettens treningslære (Heftet)

Forfatter:

, , og

Debbie Maizels (Illustratør) Philip Wilson (Illustratør) David Keeping (Illustratør) Claes Holmberg (Illustratør)

Forfatter: , , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 638
Illustratør: Maizels, Debbie , Wilson, Philip , Keeping, David og Holmberg, Claes
Forlag: Gyldendal undervisning
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205391949
Kategori: Sport og friluftsliv
Omtale Idrettens treningslære
Den nye utgaven av Idrettens treningslære viser hvordan vi kan påvirke og utvikle en idrettsutøvers egenskaper og ferdigheter i gunstig retning.

Boka omhandler først og fremst grunnleggende forhold ved trening som er felles for ulike idretter og målgrupper. I mange sammenhenger går vi også nærmere inn på mer spesifikke forhold ved treningen i forskjellige idretter. Særlig vektlegges utvikling av egenskaper og ferdigheter som danner grunnlaget for den idrettslige prestasjonsevnen planlegging, gjennomføring, dokumentasjon, analyse og evaluering av trening fysiologiske, psykologiske og andre faktorer som er viktig for prestasjonen belastning og tilpasning i forbindelse med trening fysisk, motorisk, psykisk og sosial utvikling. En treningslære som fungerer godt hviler på både praktisk erfaring og bred analytisk tilnærming, og vitenskapelig dokumentasjon er en viktig del av dette. I denne boka kombineres derfor disse tilnærmingene.
Idrettens treningslære er skrevet for undervisning på universitets- og høgskolenivå, og for utdanningen av trenere i treningsbransjen og i idretten generelt. Boken har blitt til gjennom et samarbeid mellom treningsmiljøer i Norge, Sverige og Danmark. 17 forfattere har bidratt med sin kompetanse på sine fagfelt.

Til toppen

Flere bøker av Asbjørn Gjerset, Johnny Nilsson, Jørn Wulff Helge og Eystein Enoksen: