Ikke for å herske (Heftet)

innføring i den kristne tro

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 202
Forlag: Høyskoleforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788276345360
Kategori: Religion, historie og filosofi
Omtale Ikke for å herske
I boka Ikke for å herske -innføring i den kristne tro forsøker forfatteren å gi svar på hva kristen tro er. Kan Bibelen være en norm og rettesnor i dag, to tusen år etter at den ble skrevet? For det moderne mennesket kan dette være en stor utfordring.

Deler av den kristne tro oppfattes av mange som fjern og vanskelig å forstå, men fremtrer ved nærmere ettersyn som mindre fremmed. Ett eksempel kan være påstanden: Gud har skapt verden. Dette kolliderer med big bang- og evolusjonsteorien. Nylesning av de gamle tekstene viser at fokus ikke er rettet mot Gud som skaper i en fjern fortid, men på nåtid og vår verden. Dermed blir ikke den kristne tro så fjern og uaktuell.

Det er Mannen fra Nasaret som ifølge kristen tro bestemmer hvem og hva Gud er. Jesus var ikke som andre ledere. Han lå ikke på flotte sjeselonger og fikk de lekreste retter servert mens andre sto på avstand og beundret hans makt og posisjon. Han skulle ikke herske, men tjene, slik at det ble tent noen lys hos dem som satt i mørket.

Til toppen