Indignasjon (Innbundet)

Forfatter:

Tone Formo (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 198
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Indignation
Oversatt av: Formo, Tone
ISBN/EAN: 9788203211577
Kategori: Romaner
Omtale Indignasjon
En dypt gripende roman om en ung manns skjebne i femtitallets USA.

Det er 1951 i Amerika, og vi er inne i det andre året av Koreakrigen. 19 gamle Marcus Messner er en engasjert og hardt studerende mann. Marcus har startet sitt andre år på et landlig, konservativt universitet i Ohio. Hvorfor er han her og ikke i Newark, i sitt jødiske nærmiljø, der han har vokst opp og der hans familie bor? Fordi faren, som driver en liten slakterbutikk, ser ut til å ha blitt gal, gal av angst for at det skal skje guttungen noe, nå som han blir voksen. Faren ser farer rundt hvert hjørne, og sønnen håper på denne måten å slippe unna det nærmest paranoide favntaket. Marcus utsetter seg således for et totalt fremmed Amerika, full av fallgruver og overraskelser.

Det er blitt en historie full av famling og feiltakelser, galskap og mot, åpenbaringer både på det seksuelle og det intellektuelle plan.

Med Indignasjon har Philip Roth skrevet en smertefull roman som borer dypt i sinnet til en ung mann i femtitallets USA, og som ikke minst viser hvordan tabuer og trangsynthet kan få avgjørende betydning for et ungt og sårbart liv.

Roth er tildelt det som finnes av litterære priser i USA  –  alt fra Pultizer i 1997 til Man Booker International Prize i 2011. 

Til toppen

Andre utgaver

Indignasjon
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Philip Roth:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: