Infantinnens fødselsdag (Innbundet)

Forfatter:

Rolf Nesch (Illustratør) Mona Lange (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 62
Illustratør: Nesch, Rolf
Forlag: Messel forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: The birthday of the infanta
Oversatt av: Lange, Mona
ISBN/EAN: 9788276311280
Kategori: Romaner og Essays og antologier

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Infantinnens fødselsdag
Et tankevekkende eventyr av Oscar Wilde endelig med Rolf Neschs sterke illustrasjoner. Endelig to store kunstnere mellom to permer slik det var planlagt i 1926. Sterk historie for både voksne og barn.
Oscar Wilde (1854-1900) utga novellen Infantinnens fødselsdag første gang på fransk i 1889. Den eventyrlige og grusomme fortellingen om den 12 år gamle spanske prinsessen Maria Teresas fødselsdagsfeiring er et av Wildes viktigste eventyr og ble snart utgitt på en rekke språk.
Wildes ironiske og samfunnskritiske kommentar til forholdt mellom det kunstige og det naturlige, slik han ser det for seg ved det spanske hoff på 1600-tallet, virker stadig sterkt.
I 1926 laget den tyske kunstneren Rolf Nesch (1893-1975) 14 grafiske blad på oppdrag for forleggeren Piper for som ville utgi en illustrert utgave av Infantinnens fødselsdag. Nesch flyktet imidlertid i det tyske skjebneåret 1933 til Norge. Her etablerte han seg og fikk stor betydning for utviklingen av norsk grafikk. Men boken kom aldri ut.
Eivind Otto Hjelle, redaktør og tidligere leder av NRK-Fjernsynets nyhetsavdeling, har skrevet et informativt etterord.
Nesch' illustrasjoner viser den sterk samfunnskritiske historien, som fortsatt har et tankevekkende budskap om menneskelige verdier også i våre dager.

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: