Ingen vil savne deg (Innbundet)

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 340
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Don't turn around
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788205447028
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale Ingen vil savne deg
Første bok i bestselgende amerikansk trilogi - for de som digger Lisbeth Salander, hacker-action, og spenning på høyt nivå.

Seksten år gamle Noa har vært et offer for systemet helt siden foreldrene hennes døde. Nå lever hun på siden av samfunnet og stoler ikke på noen, mens hun bruker sine hackerkunnskaper til å holde seg i sikkerhet, anonym og alene. Men da Noa våkner opp på et bord i en tom lagerbygning med intravenøst drypp i armen, uten å huske hvordan hun havnet der, begynner hun å ønske at hun hadde hatt noen til å hjelpe seg.
Så dukker Peter Gregory opp. Peter er i slutten av tenårene. Han har rike foreldre og er leder for en hackerallianse, og han trenger folk med Noas kunnskaper på laget. Spesielt etter at et lyssky selskap som kalles AMRF begynner å true ham på livet for alvor.
Men det Noa og Peter ikke innser, er at Noa sitter med nøkkelen til en grusom hemmelighet, og det finnes folk som vil gjøre hva som helst for å bringe henne til taushet for godt.
De som liker Stieg Larssons Millenium-trilogi, vil sluke historien om Noa, en yngre utgave av Lisbeth Salander.

Til toppen

Anmeldelser av Ingen vil savne deg
«Vær forberedt på å ligge våken hele natten og lese.» 
VOYA (Voice of Youth Advocates) «Gagnons debut som ungdomsforfatter er nervepirrende og god lesning som vil få tenåringer til å trygle om mer. Menn som hater kvinner for ungdom, en sikker vinner.» 
Kirkus Reviews

«En handlingsmettet, velskrevet thriller fra en bestselgende voksenforfatter. Handlingen utvikler seg raskt og heftig med nye vendinger helt til siste slutt.» 
School Library Journa

«En knallthriller med høyt tempo, for alle aldersgrupper.» 
Harlan Coben, forfatter 

«Gagnons roman trekker ubesværet leserne med på en adrenalinspekket opplevelse. Dette er et smart, fengslende tilskudd til den voksende hacker/action-sjangeren, og vil falle i smak blant dem som liker Doctorows  Little Brother og Falkners Brain Jack.» 
Bulletin fra Center for Children’s Books«En sofistikert, overveldende thriller.» 
Katie Crouch, New York Times, bestselgerforfatter 

Til toppen