Inkluderingskompetanse (Heftet)

ordinært arbeid som mål og middel

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 365
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Flerspråklig , Bokmål / Svensk
ISBN/EAN: 9788205449633
Kategori: Statsvitenskap
Omtale Inkluderingskompetanse
I denne boka utforsker forfatterne hvordan den vanlige arbeidsplassen kan brukes både som middel og mål for inkludering av mennesker som av ulike årsaker står utenfor arbeidslivet.

Inkluderingskompetanse gir gjennom 18 bidrag en innføring i bruk av metoder for tett samarbeid med arbeidsgivere og arbeidssøkere for å oppnå en vanlig ansettelse, tilrettelegging av arbeidsoppgaver på arbeidsplassen, veiledning og oppfølging av både arbeidssøkere og arbeidsgivere. Denne systematikken er kjernen i inkluderingskompetansen og er også kjent under betegnelsen Supported Employment (SE) og «place then train».
Virksomheter har ikke alltid den kunnskapen som trengs for å tilrettelegge jobber og arbeidsoppgaver for mennesker med store bistandsbehov. Hjelpeapparatets kompetanse og ansvar må derfor rustes opp. Inkluderingskompetanse i NAV og i andre deler av støtteapparatet, det vil si å utdanne jobbspesialister med ferdigheter i metodisk bruk av den ordinære arbeidsplassen, vil bidra til å styrke motivasjon og mestringsevne, jobbresultat, jobbfastholdelse, karriereutvikling, selvforsørgelse, tilfriskning og livskvalitet, hevder forfatterne.
.Anmeldelse av Inkluderingskompetanse i Fontene

Les anmeldelse av Inkluderingskompetanse i Psykiskhelsearbeid

Til toppen