Innovative kommuner (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm Akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202411824
Kategori: Statsvitenskap
Fag: Innovasjon, Organisasjon og ledelse, Statsvitenskap
Nivå: Akademisk
Omtale Innovative kommuner

Norske kommuner har lenge engasjert seg i nyskapingsarbeid. Det er imidlertid først de siste årene man har begynt å bruke betegnelsen innovasjon om dette arbeidet, som omfatter alt fra forbedring av tjenestekvalitet og organisering, til næringsutvikling, stedsutvikling og demokratisk deltakelse.

Boka gir et bredt bilde av innovative grep i norske kommuner og diskuterer de teoretiske utfordringene som knytter seg til studiene av disse. Et sentralt spørsmål som drøftes er hvilken betydning den kommunale problemforståelsen og løsningskapasiteten har for innovasjon. Hva er erfaringene med ulike kommunale innovasjoner så langt? Har kommunene tilstrekkelig handlingsrom for å gjøre sentralt initierte reformforslag om til reelle innovasjoner?

Innovative kommuner gir en utførlig beskrivelse og drøfting av kommunalt innovasjonsarbeid innenfor en rekke ulike områder og vil inspirere til ny forskning på feltet. Boka henvender seg til politikere, planleggere og administratorer i kommunal sektor, i tillegg til forskere, studenter og undervisere på fagområder der offentlig styring og innovasjon står sentralt.

Til toppen