Inntrenger (Innbundet)

Forfatter:

, og

Sigbjørn Lilleeng (Illustratør)

Forfatter: , og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Illustratør: Lilleeng, Sigbjørn
Forlag: Ena
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241919831
Kategori: Ungdomsbøker
Alder: 12 - 16
Omtale Inntrenger
Tegneserieversjon av sci-fi-klassiker
Besetningen på romskipet Marco Polo våkner opp til nyheten om at én av dem er byttet ut med en replika. Men hvem?

Inntrenger er en ny tegneserieadaptasjon av Bing & Bringsværds sci-fi-manus Hvem av oss er den drepte? fra 1977. Det var svært nyskapende da det kom, blant annet foregriper det trender og grep som senere ble udødeliggjort i filmklassikere som Alien (1979) og The Thing (1982). NRK filmatiserte manuset i 1978, som TV-serien Blindpassasjer. Også denne regnes som en klassiker i dag, og er velkjent for flere generasjoner nordmenn. Den prisvinnende serieskaperen Sigbjørn Lilleeng har laget en moderne tolkning av manuset, og gjør det dermed tilgjengelig for en helt ny generasjon.

Bing & Bringsværd slo igjennom på 1960-tallet da de introduserte science fiction for norske lesere. De oppfant blant annet begrepet «fabelprosa», som omfatter alle typer fantastisk litteratur. Foruten å skrive egne bøker og manus for radio og TV, var paret rådgivere for bokserien Lanterne science fiction. De samarbeidet helt frem til Jon Bings død i januar 2014.
Sigbjørn Lilleeng (f. 1983) er en flere ganger prisbelønnet tegneserietegner og illustratør fra Ringerike. Han bor og jobber i Oslo.

Til toppen

Flere bøker av Jon Bing, Tor Åge Bringsværd og Sigbjørn Lilleeng: