Jakten på Thunder (Innbundet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 300
Forlag: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241912405
Omtale Jakten på Thunder
I årevis har den norskbygde tråleren «Thunder» plyndret havet rundt Antarktis, som del av en internasjonal mafia som rovfisker for milliarder. Fartøyet tråler etter det hvite gullet, patagonisk tannfisk, som er svært ettertraktet blant gourmetkokkene i New York, London og Paris.

Tråleren «Thunder» er svartelistet og jaget av myndigheter over hele verden. Men ingen vet hvor skipet er, hvem som eier eller fører det.
Så, i et av verdens mest avsidesliggende havområder, får kapteinen på miljøorganisasjonen Sea Shepherds kampanjeskip øye på det beryktede piratskipet. Straks glir «Thunder» inn i tåken i Sørishavet for å riste av seg forfølgeren blant isfjellene.

De er femten dager fra nærmeste havn, vinneren er den som har mest mat, drivstoff og utholdenhet.

Slik begynner verdenshistoriens lengste skipsjakt. Det er starten på en nesten fire måneder lang kamp på liv og død - om enorme summer. En hemmelig Interpol-operasjon ledes fra Norge.

Jakten på Thunder er en medrivende dyphavsthriller fra ekstreme strøk, solgt til en rekke land før den er ferdigskrevet.

Forfatterne har møtt mannskapet fra begge skip. Resultatet er en bok som følger den intense nervekampen mellom de to skipenes kapteiner med stor psykologisk innlevelse og litterært mesterskap. Vi får vi innblikk i en verden av enorm fortjeneste og skjulte eiere, mafia og rovdrift på mennesker og natur.

Til toppen

Flere bøker av Eskil Engdal og Kjetil Sæter: