Jakten på Thunder (Innbundet)

Forfatter:

og

Legg i ønskeliste

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 323
Forlag: Forlaget Vigmostad & Bjørke AS
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241912405
Omtale Jakten på Thunder
I årevis har den norskbygde tråleren «Thunder» plyndret havet rundt Antarktis, som del av en internasjonal mafia som rovfisker for milliarder. Fartøyet tråler etter det hvite gullet, patagonisk tannfisk, som er svært ettertraktet blant gourmetkokkene i New York, London og Paris.

Tråleren «Thunder» er svartelistet og jaget av myndigheter over hele verden. Men ingen vet hvor skipet er, hvem som eier eller fører det.
Så, i et av verdens mest avsidesliggende havområder, får kapteinen på miljøorganisasjonen Sea Shepherds kampanjeskip øye på det beryktede piratskipet. Straks glir «Thunder» inn i tåken i Sørishavet for å riste av seg forfølgeren blant isfjellene.

De er femten dager fra nærmeste havn, vinneren er den som har mest mat, drivstoff og utholdenhet.

Slik begynner verdenshistoriens lengste skipsjakt. Det er starten på en nesten fire måneder lang kamp på liv og død - om enorme summer. En hemmelig Interpol-operasjon ledes fra Norge.

Jakten på Thunder er en medrivende dyphavsthriller fra ekstreme strøk, solgt til en rekke land før den er ferdigskrevet.

Forfatterne har møtt mannskapet fra begge skip. Resultatet er en bok som følger den intense nervekampen mellom de to skipenes kapteiner med stor psykologisk innlevelse og litterært mesterskap. Vi får vi innblikk i en verden av enorm fortjeneste og skjulte eiere, mafia og rovdrift på mennesker og natur.

Til toppen

Forfatterne har begått en strålende etterforskning, alliert seg med gode kilder, og til og med fått involverte i tale.
Fartein Gorgar, Adresseavisa

Andre utgaver

Jakten på Thunder
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av Eskil Engdal og Kjetil Sæter:

Anmeldelser av Jakten på Thunder

«Forfatterne har begått en strålende etterforskning, alliert seg med gode kilder, og til og med fått involverte i tale. «Jakten på Thunder» er spennende som en thriller, og gir god innsikt i en flik av den sorte økonomien som systematisk utpiner vår klode.» 
Fartein Horgar, Adresseavisa 

«Som skriftstykke snakker vi altså om en profesjonell håndverksjobb, men som researcharbeid er Jakten på Thunder et mesterverk, på grensen til kunst. Fotnoter som belegger hver minste bevegelse inngir stor tillit, blant annet til at bokens mange rekonstruerte scener bygger på holdbart grunnlag.» 
Bjarne Riiser Gundersen, Morgenbladet

«Havdyp thriller fra kaldblodig virkelighet. … De drevne journalistene Eskil Engdal og Kjetil Sæter bruker thrillerens form og språk når de formidler kampen mot de mystiske rovfiskerne … Jakten på «Thunder» er en perfekt journalistisk fortelling … en blanding av spenningsroman med alle dens litterære virkemidler og reiseskildring av den gode, gamle sorten ... Allerede tidlig i mars er det mulig å fastslå at dette er julegaven til far.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Et glimrende eksempel på litterær dokumentarisme av beste kvalitet»
Sindre Hovdenakk, VG 

Til toppen