Jakten på Thunder (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 323
Forlag: Vigmostad Bjørke
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788241912405
Omtale Jakten på Thunder
Den norskbygde tråleren Thunder er verdens mest kjente piratskip, etterlyst på alle hav for rovfiske og miljøkriminalitet. Ingen vet med sikkerhet hvem som styrer eller eier tråleren, og ingen har hittil klart å stanse den. Den unge kaptein Peter Hammarstedt i miljøorganisasjonen Sea Shepherd er på tokt i Antarktis da han plutselig får øye på Thunder. Skipene befinner seg i et av verdens mest avsidesliggende havområder, femten dager fra nærmeste havn. Men han bestemmer seg for å ta opp jakten. Vinneren vil bli den som har mest mat, drivstoff og utholdenhet. På land følger en hemmelig Interpol-operasjon dramaet på havet fra time til time. Jakten på Thunder er en medrivende dyphavsthriller. Forfatterne følger den intense nervekampen mellom de to skipenes kapteiner, samtidig som de tar opp jakten på mafiaens bakmenn. Vi får innblikk i en verden av enorm fortjeneste og skjulte eiere, mafia og rovdrift på mennesker og natur. Om forfatterne: Eskil Engdal har arbeidet i Dagens Næringsliv i mer enn 20 år. Han fikk SKUP-prisen i 2001, International Reporter s Journalism Award i 2012 og Gullpennen i 2013. Engdal har utgitt flere kritikerroste bøker. Kjetil Sæter har vært journalist i Aftenposten, Finansavisen og er nå i Dagens Næringsliv. For sitt arbeid har han fått blant annet SKUP-prisen (2011) og to SKUP-diplomer (2007 og 2010). Han fikk Schibsteds journalistpris i 2008 og har tidligere utgitt den kritikerroste boken «Svindel uten grenser».

Til toppen

Forfatterne har begått en strålende etterforskning, alliert seg med gode kilder, og til og med fått involverte i tale.
Fartein Gorgar, Adresseavisa

Andre utgaver

Jakten på Thunder
Bokmål Ebok 2017
Jakten på Thunder
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Eskil Engdal og Kjetil Sæter:

Anmeldelser av Jakten på Thunder

«Forfatterne har begått en strålende etterforskning, alliert seg med gode kilder, og til og med fått involverte i tale. «Jakten på Thunder» er spennende som en thriller, og gir god innsikt i en flik av den sorte økonomien som systematisk utpiner vår klode.» 
Fartein Horgar, Adresseavisa 

«Som skriftstykke snakker vi altså om en profesjonell håndverksjobb, men som researcharbeid er Jakten på Thunder et mesterverk, på grensen til kunst. Fotnoter som belegger hver minste bevegelse inngir stor tillit, blant annet til at bokens mange rekonstruerte scener bygger på holdbart grunnlag.» 
Bjarne Riiser Gundersen, Morgenbladet

«Havdyp thriller fra kaldblodig virkelighet. … De drevne journalistene Eskil Engdal og Kjetil Sæter bruker thrillerens form og språk når de formidler kampen mot de mystiske rovfiskerne … Jakten på «Thunder» er en perfekt journalistisk fortelling … en blanding av spenningsroman med alle dens litterære virkemidler og reiseskildring av den gode, gamle sorten ... Allerede tidlig i mars er det mulig å fastslå at dette er julegaven til far.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Et glimrende eksempel på litterær dokumentarisme av beste kvalitet»
Sindre Hovdenakk, VG 

Til toppen