Jakthundene (Innbundet)

kriminalroman

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 358
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205429529
Kategori: Krim og spenning og Krim og mysterier
Omtale Jakthundene
Troverdig kvalitet

Jørn Lier Horst er et navn vi har hatt fremst i bevisstheten lenge. Som vinner av fjorårets bokhandlerpris og med høstens nye blinkskudd, Jakthundene, er det klart at han er blitt en av toppforfatterne i norsk krim!

Du skal lete lenge etter en krimforfatter som har en bedre bakgrunn for å skrive politiromaner. Den 42-årige stavernbaserte forfatteren har selv vært politimann i over 15 år. Ikke bare er det synlig i bøkene hans gjennom en plettfri og interessant fremstilling av selve etterforskningsarbeidet. Han viser også en egen innsikt i psyken til både politi- og gjerningsmenn, og interesserer seg vel så mye for de menneskelige aspektene ved en forbrytelse som for de ødeleggende konsekvensene av den.

Ildprøven

Jørn Lier Horst har for lengst skapt en troverdig hovedperson i førstebetjent William Wisting. Den sympatiske etterforskningslederen er en erfaren politimann som kjenner mørket i menneskesinnet. En mann med samvittighet, integritet og menneskelighet, og tro på at han kan være med på å skape en bedre verden. Nå settes han imidlertid på en vanskelig prøve, idet et ellers så logrende pressekorps værer blod: En gammel drapssak løftes frem i lyset når det viser seg at ledende bevis i saken kan ha vært plantet. Og sporene peker tilsynelatende mot Wisting selv.

Feil mann

Det at jegeren selv blir jaget, samtidig som det selvfølgelig lurer en trussel om ond, brå død bakom i kulissene, er en spennende og herlig nyskapende vri på den tradisjonelle politikrimmen. Wisting må selv etterforske sitt eget team, for å finne ut hvem som kan ha fingert bevisene som felte drapsmannen til ungjenta Cecilia Linde for 17 år siden. Og konsekvensene er ikke bare fatale for Wistings videre karriere. Hvis det stemmer at gjerningsmannen fra den gang virkelig er uskyldig, går det fortsatt en drapsmann løs der ute. Da en ny, ung jente forsvinner, blir de grusomme mistankene bekreftet.

Til toppen

Vinner av Glassnøkkelen Nordens beste krim i 2012

Andre utgaver

Jakthundene
Bokmål Ebok 2012
Jakthundene
Bokmål Heftet 2015
Jakthundene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015
Jakthundene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Jørn Lier Horst:

Anmeldelser Jakthundene

 Hans nye bok bør leses av alle som liker krim. Rett og slett oppsiktsvekkende vellykket... Jeg kan ikke huske sist gang jeg leste en norsk krim som i større grad innfrir sjangerforventningene. Det må i så tilfelle være Jo Nesbøs «Gjenferd», men jeg lurer faktisk på om ikke Jakthundene er hakket bedre."
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Jørn Lier Horst forteller denne historien med sjangerens beste virkemidler, uten bruk av enkle utveier. Det føles som om boka kommer med en innebygget sidevender."
Geir Rakvaag, Dagsavisen

"It´s a good read!"
Sindre Hovdenakk, VG

"Treffer leserne rett i hjertet."
Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis

"Med Jakthundene leverer Jørn Lier Horst en helstøpt roman - hans beste til nå."
Svend Einar Hansen, Østlands-Posten

"Jakthundene er en bok å jakte på."
Helge Ottesen, Varden

"Bedre kan det knapt gjøres. (...) 'Jakthundene' har alt man kan ønske seg i denne sjangeren: intensitet, en intrige av mest utsøkte karakter og en portrettstyrke som går dypt i psykologisering, både av sentralskikkelsen og gjerningspersonene. Alt båret fram av en forfatter som både kan bygge opp og drive fram handlingen og gi stoffet komplett troverdighet."
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

"Hør: Jakthundene er den sikreste julegaven."
Knut Holt, Fædrelandsvennen

"Effektiv jakt."
Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

"Jørn Lier Horst har med Jakthundene levert en pageturner. Igjen."
Eskil Skjeldal, Telemarksavisa

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: