Jeg bekjenner (Innbundet)

Forfatter:

Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 784
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Jo confesso
Oversatt av: Risvik, Kjell
ISBN/EAN: 9788202395964
Kategori: Romaner
Omtale Jeg bekjenner

Ti romaner i ett

Adrià vokser opp med en distansert mor og en streng far som driver et antikvariat. En dag tyvlåner Adrià en verdifull fiolin med skjebnesvangre konsekvenser. En ambisiøs, storartede roman om livets mange store spørsmål: makt, ondskap, hevn, kjærlighet, skyld og tilgivelse. Den speiler vestens nyere historie og skaper en imponerende fortelling om en mann formet av sin tid, og tiden som har formet oss alle.

Jeg bekjenner er historien til den sprenglærde Adrià Ardèvol. På sine eldre dager nedskriver han sine bekjennelser rettet til Sara, hans livs store kjærlighet. Adrià minnes sin oppvekst med strenge foreldre, men en beskytende barnepike i en relativ velhavende famille i Barcelona. Han tenker på sin mor, som alltid holdt en viss avstand, kald og pragmatisk. Og ikke minst faren: gåtefull og hvis voldsomme død han alltid har båret med seg skylden for. Adriàs barndom og ungdom er full av ubesvarte spørsmål, ensom lek og tidkrevende studier i historie og språk. Faren krever han skal kunne minst tolv språk, mens moren ønsker seg en fremgangsrik fiolinspillene sønn.
Faren driver et antikvariat basert på anskaffelser av mer eller mindre tvilsom art. Samlingens mest verdifulle gjenstand er en Storioni-fiolin med en fiolinkasse som fortsatt bærer preg av stor urett begått opp gjennom historien. Adriás tyvlåning av fiolinen og farens brå død, etterlater ham ikke bare med en sterk skyldfølelse, men også en rekke hemmeligheter som det vil ta ham årevis å nøste opp i.

Jaume Cabrè er antagelig den nålevende katalanske forfatter som har høstet størst internasjonal anerkjennelse og Jeg bekjenner er under oversettelse til over femten ulike språk!

Jaume Cabré er født i Barcelona i 1947, og skriver på katalansk. Han har tidligere utgitt fortellinger og essays, og skrevet for teater og film.

Til toppen

Eit mesterverk!
Odd W. Surèn, Dag og tid

Andre utgaver

Jeg bekjenner
Bokmål Ebok 2014
Jeg bekjenner
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser av Jeg bekjenner

«Eit meisterverk! Ein makelaus fiolin står i sentrum i dei finurleg smanfletta forteljingane til Jaume Cabré... sprengfullt av lærdom og lek, djup innsikt og briljant teknikk.»
Odd W. Surèn, Dag og tid

« … helt sikker på å ha et mesterverk i hendene. Jaume Cabré fortjener på bli anerkjent for det han er, et av de store navn i verdenslitteraturen.»
- Qué Leer

Til toppen