Jeg har ventet på deg av Mirjam Kristensen (Ebok)
Ebok

Jeg har ventet på deg (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2014
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.49 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249514564
Kategori: Romaner , Romaner og Skjønnlitteratur
Omtale Jeg har ventet på deg
Det er 1942. Søstrene Paula, Matilde, Edit og Milly Olsen vokser opp på en liten øy ved sørlandskysten. I nabohuset deres driver familien Didrikson sommerpensjonat, og en dag ankommer et ektepar med fostersønnen David. Han er jødisk flyktning.

En sommernatt møtes David og Paula. Siden møtes de hver natt i den gamle, engelske hagen på øya. Helt til den dagen lille Milly drukner på den årlige sommerutflukten. Kort tid etter starter forfølgelsen av de norske jødene, og David forsvinner ut av Paulas liv.

Mange år senere blir Anna Vårø arvingen etter grandtante Paula Therese Olsen. Anna begynner å lese Paulas gamle dagbøker og snakke med de som levde den gangen. Hva var det som gjorde at tante Paulas liv ble det som det ble?

I sin femte roman viser Mirjam Kristensen seg som en utsøkt prosaist og en lysende klar historieforteller.

NOMINERT TIL SØRLANDETS LITTERATURPRIS 2015

Til toppen

En stor roman med lokal forankring ...
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen

Andre utgaver

Jeg har ventet på deg
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser Jeg har ventet på deg

"Mirjam Kristensen må være en av Norges mest undervurderte forfattere. Uforståelig, for hun skriver helt fantastisk nydelige, klokt tankevekkende romaner, bøker av den typen man blir gående og tenke på lenge etter at de er ferdigleste. Denne uka kommer hennes nyeste i pocket. «Jeg har ventet på deg» har handling fra krigen, der en jente på Sørlandet forelsker seg i en jødisk gutt. En tragedie skjer, og hun blir sendt bort. Vi møter også jenta som voksen dame, etter at hun har levd livet sitt i det som i hvert fall ligner selvvalgt ensomhet. «Jeg har ventet på deg» er en en fortelling om hvor definerende makt selv småting kan få over et liv om man bare lar dem forbli hemmeligheter, slikt man ikke snakker om. Den ikke fullt så idylliske sørlandsidyllen tas på kornet og vises fram, hele tida med dyp respekt for gamle menneskers verdighet. Etter «Jeg har ventet på deg», er det verdt å lese også «Et rikt liv» og «En ettermiddag om høsten» av samme forfatter."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen


"En stor roman med lokal forankring ... Fremst står det store kjærlighetstapet, forholdet som aldri ble realisert. Men også det landlige mot det urbane, det smålige mot det storsinnede, det svikefulle mot det trofaste – alle disse temaene brytes mot hverandre i en uimotståelig strøm av en fortelling" 
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen
 
"Vakkert puslespill om forspilt liv. Med nydelig språkbeherskelse pusler Mirjam Kristensen sammen bitene av et liv. Nennsomt skriver hun frem en respekt for stemmer som ikke så ofte høres ... Kristensen skriver om den store kjærligheten - og de brutale tilfeldighetene som gjorde at de to elskende aldri fikk hverandre ... en minnerik roman. Respekten for gamle mennesker, som alle bærer på en genuin historie, gjennomstråler romanen og gjør den til en fortelling som ikke bare underholder med sin sørgelige kjærlighets- og svik-historie, men som også minner oss på hvor viktig det er å ta vare på historiene, også de som ikke ligger klart opp i dagen"
Anne Cathrine Straume, NRK P2

"ei sterk historie i ein ujålete, men raffinert litterær stil … ei av årets beste bøker … boka har ein nerve så sterk at eg i starten måtte ta pause etter kvart korte kapittel … Mykje ved romanen minner om Tillers Innsirkling-trilogi … så uendeleg godt og presist skildra! Kristensen viser med dette at ho ikkje berre har stor innsikt i historie og menneskepsyken, men også ein sterk sans for stil; når dei små orda verkar sterkare enn dei store … Boka er både mjuk og sterk, slik dei sterkaste menneska slost for dei mjuke verdiane under krigen. Eg håpar dette blir Kristensens gjennombrot til eit større publikum, for boka er ei gåve til alle som er opptekne av 2. verdskrigen, eller av å skjøne det heilt vanlege, overveldande livet.»
Merete Røsvik Granlund, Dag og tid

"Helstøpt om kjærlighet. Mirjam Kristensens nye roman knytter bånd mellom verdenshistorien og vår egen tid ... romanen puster faktisk liv i den romantiske fortellingen ... Jeg fengsles umiddelbart, både av den formfullendte komposisjonen og av temaet ... Med denne boka viser Mirjam Kristensen at velkjente motiv og et romantisk emne fortsatt funge­rer finfint i romansjangeren"
Astrid Fosvold, Vårt Land

"De tidligere utgivelsene hennes har pekt seg ut med sin formbevissthet og subtile stilistiske detaljrikdom; i årets utgivelse følger hun opp med en svært velkomponert tekst, der lag på lag av fortelling folder seg langsomt ut på en måte som kanskje mer enn noen gang før åpner opp for det følsomme og innlevende ... I Kristensens lette, finslepne prosa blir sentrale innsikter behandlet med stor tyngde"
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

"Få skriver så mildt og vakkert om livets store spørsmål som 36-årige Mirjam Kristensen. Om kjærlighet, det å elske og virkelig kjenne andre mennesker. For når gjør man det, egentlig? Forfatteren er en av de ineste, som ofte forsvinner bak bunkene av bestselgere. Glem dem. Les denne! Og gi den bort til moren din eller ei venninne du er glad i"
Elsebeth Danielsen, Kamille

"Mirjam Kristensen skriver om mennesker, yngre og eldre på en særdeles omsorgsfull og innsiktsfull måte. Forfatterens finstemte øre for hvordan tap og svik kan ruinere et menneskeliv, men også bringe fram styrke og utholdenhet, er imponerende ivaretatt også i denne romanen"
Turid Larsen, Dagsavisen

"Helstøpt og fengslende romantisk fortelling som åpner rom etter rom for leseren som en kinesisk eske, og viser hvordan slektshistorien lever videre i neste generasjon"
Dagsavisen, Årets beste bøker 2014 

 

Til toppen