Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 219
Forlag: Oktober
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788249508464
Kategori: Romaner
Omtale Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit
Eva reiser for å besøke sin mor for første gang etter farens begravelse. Snart kommer også søsteren Grete, sammen med sine to barn. Moren og søsteren faller raskt inn i et idealiserende rollespill som Eva ikke makter å delta i. Da Eva finner noen fotografier i farens snekkerbod ser hun en mulighet til å slå sprekker idyllen. Men hva vil konsekvensene bli? 

I sin debut viser Ingvild Solstad-Nøis det sosiale spillet i en familie etter at en av personene er borte. Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit er en roman om tilforlatelige ritualer og sterke spenninger. Om hverdagsspråkets makt og stivnede relasjoner. Om lengselen etter å starte på nytt - og frykten for at det ikke er mulig.

«en sterk debut [...] Ingvild Solstad-Nøis skriver sterkt og overbevisende om det sosiale spillet som foregår i familien [...] Forfatteren driver ikke med forklaringer og fortolkninger, hun fremstiller personer som henvender seg direkte til oss og får oss til å reflektere over hvor vanskelig familieforhold kan være [...] Solstad-Nøis skriver enkelt og konkret. Hun har presise observasjoner og formuleringer, slik at vi ofte tenker: slik er det, det var godt sagt. Det er en roman som mange vil glede seg over, og andre vil ha godt av å lese. Den anbefales» Margoth Hovda-Lien, Nordlys

Til toppen

Flere bøker av Ingvild Solstad-Nøis: