Jeg visste ikke at jeg kunne så mye (Heftet)

praksisrefleksjon på arbeidsplassen

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 288
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205427396
Kategori: Sosialt arbeid
Omtale Jeg visste ikke at jeg kunne så mye
Dette er en bok om å utvikle faglig skjønn og faglig dyktighet gjennom refleksjon.

Handlingskunnskap kan være uuttalt og vanskelig å få øye på. Hva slags kunnskap bruker vi i vårt daglige arbeid, enten det er i rusomsorgen, iklasserommet, i Riksrevisjonen eller i barnevernet? Hver dag bruker profesjonsutøvere praktisk kunnskap de ikke er bevisst at de innehar. Denne kunnskapen kalles gjerne taus kunnskap, handlingskunnskap, ferdighetskunnskap eller praksiskunnskap.
Forfatterne av denne boka presenterer refleksjon over praksis som et verktøy for å tydeliggjøre og belyse denne kunnskapen. Hensikten er å stimulere oginspirere til faglig refleksjon som en integrert del av egen virksomhet for å øke både egen og kollegaers kompetanse.
Boka har praktiske eksempler som gjør det enklere å ta med kunnskapen og erfaringene inn i arbeidshverdagen. Den bygger på tverrfaglig samarbeid mellom fagtradisjoner og på forholdet mellom praksis og teori. Boka beskriver prosessen med å utvikle refleksjonsmetodikken i en personalgruppe, både ved bruk av reflekterende team og veiledning og mellom kollegaer i team.
Forfatternes hovedmål er å inspirere både studenter og fagfolk til å bruke refleksjon over praksis som en måte å lære på.

Til toppen