Jomfruhinner og hijab (Innbundet)

hvorfor Midtøsten trenger en kjønnsrevolusjon

Forfatter:

Gunnar Nyquist (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 232
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Headscarves and hymens
Oversatt av: Nyquist, Gunnar
ISBN/EAN: 9788205476530
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Jomfruhinner og hijab
Dette er ingen bok for sarte sjeler. Den beskriver nådeløst ærlig hvordan kvinner i araberlandene brutalt undertrykkes fysisk og psykisk - hvordan de reduseres til jomfruhinner og hijaber.

I november 2011 kom Mona Eltahawy i det internasjonale søkelyset da hun ble angrepet av politiet under den egyptiske revolusjonen. Hun svarte med en banebrytende artikkel med tittelen «Hvorfor hater de oss?» - 'de' var muslimske menn, 'oss' var kvinnene. Det utløste enorm debatt.
............... Eltahawy slår fast at kvinner i de arabiske landene må kjempe på to fronter: én der de kjemper sammen med menn mot undertrykkende regimer, og en annen mot et politisk og økonomisk system som behandler kvinner som annenrangs borgere.
............... Eltahawy har reist i hele Midtøsten og Nord-Afrika for å møte kvinner og høre deres historier. Denne boken er hennes appell på deres vegne.
Mona Eltahawy er en egyptisk-amerikansk journalist og kommentator bosatt i New York. Eltahawy skriver for publikasjoner over hele verden om temaene islam, kvinnesak og politikk og samfunn i Midtøsten.

Til toppen

Andre utgaver

Jomfruhinner og hijab
Bokmål Ebok 2015