Jordmorboka (Innbundet)

Ansvar, funksjon og arbeidsområde

Forfatter:

og

Kari C. Toverud (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 680
Illustratør: Toverud, Kari C.
Forlag: Akribe
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279501138
Kategori: Sykepleie
Omtale Jordmorboka

Jordmorboka beskriver det grunnleggende innen jordmorfaget, inkludert jordmødrenes mange oppgaver og roller i det norske helsevesenet.

Boka er kunnskapsbasert og belyser jordmorfagets kompleksitet. Hensikten er å presentere faktakunnskap og jordmoryrkets praktiske arbeid på en måte som stimulerer til læring og refleksjon.

I normale svangerskaps- og fødselsforløp har jordmor en selvstendig funksjon og et selvstendig ansvars- og arbeidsområde. Ved avvik og komplikasjoner er jordmors ansvar, funksjon og arbeidsområde del av et større teamarbeid. Begge deler blir grundig beskrevet med henholdsvis den gravide kvinnen, fosteret, det nyfødte barnet og den nybakte moren i sentrum.

Boka har som mål å synliggjøre betydningen av å støtte og bevare den normale fysiologiske prosessen og av å styrke det friske hos kvinner med risiko. Boka er rikt illustrert og har fyldige referanselister.

Jordmorboka er primært rettet mot jordmorstudenter, men er også aktuell for jordmødre og andre som vil fordype seg i eller oppdatere seg i faget.

Til toppen

Flere bøker av Anne Brunstad og Eva Tegnander:

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: