Kalkulus - med én og flere variable (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 762
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215022499
Kategori: Matematikk
Omtale Kalkulus - med én og flere variable
«Kalkulus med én og flere variable» retter seg mot studenter som tar matematikk grunnkurs innenfor real- og ingeniørfag ved universiteter og høgskoler.


Boken behandler emner som derivasjon og integrasjon av funksjoner av én eller flere reelle variabler, rekketeori, ordinære differensialligninger og vektoranalyse. Den er tilpasset norske studenters forkunnskaper. Noe av innholdet er omarbeidede utdrag fra Tom Lindstrøms bok «Kalkulus».

I denne reviderte utgaven er enkelte eksempler og forklaringer forenklet, og det er lagt vekt på anvendelser og numerikk. Det er tatt med en rekke nye oppgaver som i spesielt retter seg mot det mer grunnleggende stoffet og bruk av elektroniske hjelpemidler.

Boken har en egen nettside under nettressurser.no/realfag. Her finner studenten veiledning, starthjelp og enkelte løsningsforslag til oppgavene som er beregnet for bruk av elektroniske hjelpemidler. Disse er utformet for bruk av matematikkprogrammet Maple, men kan enkelt overføres til programmer som Matlab, Mathematica, Geogebra, Wolfram Alpha, etc. av den enkelte faglærer.

Det er fasit til alle oppgavene i boken. Løsningsforslag er tilgjengelig for faglærere.

Til toppen

Flere bøker av Lisa Lorentzen, Arne Hole og Tom L. Lindstrøm: