Kampen om racerbilenes blå bånd (Heftet)

Serie: Tempo 5

Forfatter:

Jean Graton (Illustratør) Jens Erik Røsåsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 136
Illustratør: Graton, Jean
Forlag: Egmont Kids Media Nordic
Språk: Bokmål
Oversatt av: Røsåsen, Jens Erik
Serie:
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 7031650513612
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Kampen om racerbilenes blå bånd
I Tempo bok 5 er vi endelig tilbake til pangstarten - nemlig med Mark Breton-historien det hele begynte med. For «Kampen om racerbilenes blå bånd» var åpningsserien i første Tempo, det som var gratis prøvenummer i 1966. Dette var også den første hele albumhistorien den kanadiske motorsport-entusiasten Jean Graton skrev og tegnet om bilførerhelten sin. Det er her franske Breton treffer amerikaneren Steve Warson for første gang.

For å holde «første gang»-tråden i denne Tempo utgivelsen er også den aller første Mark Breton historien Jean Graton overhodet laget med. «Eplet faller ikke langt fra stammen» kan sies å være selve forhistorien. Her får vi vite hvordan Mark Breton kom på banen, bokstavelig talt. Denne korthistorien er aldri blitt publisert på norsk tidligere.

På toppen av det hele inneholder dette albumet den aller første Rødskjegg-historien, «Havets skrekk», som gikk i norsk Tempo i 1975. Rødskjegg var et piratepos som bidro til å befeste Tempos legendestatus i siste halvdel av magasinets levetid.

Til toppen

Flere bøker av Jean Graton:

Bøker i serien