Kanon 5 (Heftet)

Forfatter:

og

Lars Fiske (Illustratør) Steffen Kverneland (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 111
Illustratør: Fiske, Lars og Kverneland, Steffen
Forlag: No Comprendo Press
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282550178
Kategori: Tegneserier og grafiske romaner
Omtale Kanon 5
Kanon-serien er kunstformidling preget av et overskudd som gjør at man rives med — og med en høy kunstnerisk egenverdi. Tegneseriemediet egner seg veldig godt for å framstille det å oppleve kunst, og det rent historiske; man kan få vist, og gått inn i selve historen på en naturlig, selvfølgelig måte. Kanon-seriene er fortalt gjennom førstehåndskilder i sitatform, dessuten inkorporerer Kverneland og Fiske visuelle sitater, f. eks fra Munch, Schwitters, Grosz i fremstillingen. Resultatet er nyskapende, lærerikt, og samtidig svært tilgjengelige kunstnerportretter.
“Kanon 4″ ble i fjor den boka som “vant” Dagbladets kritikeres kåring av årets bøker.

Fiske og Kverneland fikk Oslo bys kunstnerpris for Kanon-samarbeidet i fjor. Kanon-serien/”Olaf G”. er utgitt på svensk og tysk, og kommer nå også på prestisjeforlagene Oog & Blik i Nederland. og Fantagraphics i USA.

Til toppen

Anmeldelser Kanon 5

“Høykultur med humor. Kanon 5 er helt kanon … Fiske og Kverneland har et konsept som ikke vil bli uttømt med det første … Unikt tegneseriemagasin … få kan formidle kunst og kultur så helstøpt som disse to, uansett uttrykksform.”

Dagbladet

“… eg trur eg trygt kan seie at årets bok er eit nytt høgdepunkt. Ein kunne forvente at eit slikt prosjekt etterkvart skulle stagnere eller flate ut, men istaden så synast det som om dei får fleire strengar å spele på for kvar bok. ”

Serienett

Til toppen