Kardiovaskulær intensivmedisin (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202247188
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Kardiovaskulær intensivmedisin
I denne boka gir forfatteren en innføring i kardiovaskulær overvåknings- og intensivmedisin.Temaene som dekkes er felles for medisinske og kirurgiske pasienter.
Delene i boka, kardiovaskulær fysiologi, målemetodikker, hjertesvikt - angina/ infarkt, EKG, sjokk og preoperativ evaluering kan leses uavhengig av hverandre.

Boka har et tillegg som blant annet inneholder hemodynamiske parametre, væskebehandling, vesentlige klassifikasjoner, skåringssystemer og koagulasjonstester. Den er godt illustrert og har et utfyllende register og en forklaringsliste av forkortelser.

Boka er primært skrevet for leger under utdanning og leger som arbeider med intensivpasienter, og er et nyttig redskap for andre leger med interesse for, eller som arbeider med, pasienter med problemer i de kardiovaskulære systemene.

OBS: På side 405 linje 11 inne i den grå rammen er det kommet inn et "ikke" for mye. Riktig setning er: ... Hvis korreksjon av hyponatremi, særlig kronisk, korrigeres raskt kan det oppstå diffus demyeliserende encefalopati. ...

Til toppen