Katten min, Jugoslavia (Innbundet)

Forfatter:

Turid Farbregd (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 284
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kissani Jugoslavia
Oversatt av: Farbregd, Turid
ISBN/EAN: 9788205477513
Kategori: Romaner
Omtale Katten min, Jugoslavia
Statovcis prisvinnende debutroman er en eksperimentell og kraftfull roman om en moderne outsider.

Jugoslavia, 1980-tallet: En ung, muslimsk kvinne vokser opp på landsbygda i et lite og mannsdominert samfunn. Hun er svært ung da hun giftes bort til en mann hun knapt har møtt. Hun forsøker så godt hun kan å være en god kone, men ekteskapet viser seg å være tøft. Da landet bryter ut i krig, tvinges familien på flukt til Finland.
Dagens Helsinki: Kvinnens sønn strever med å finne seg til rette i det kalde, finske samfunnet. Som immigrant og homofil føler han seg som en outsider, og desperat etter selskap, kjøper han en boa constrictor. Men det er katten han møter på en bar en fuktig kveld, som endrer livet hans ? sammen reiser de til Kosovo, på leting etter røttene.
Katten min, Jugoslavia føyer seg inn i rekken av finske romaner som tematiserer misbruk, seksuell legning og immigrasjon, og kan minne om Sofi Oksanens romaner Stalins kyr og Utrenskning (Oktober forlag). Dette er ikke bare en litterært spenstig og original fortelling, men med et drivende språk avsløres karakterene lag for lag, og vi som lesere trekkes fengslet med inn i kjernen av en intens og spennende historie.
Med denne høyst originale og svært litterære romanen skriver Statovci seg inn i rekken av unge, finske forfatterne det er verdt å følge med på.
Boken vant Helsingin Sanomat Literary Prize 2014, som gis til årets debut i Finland.

Til toppen

Andre utgaver

My cat Yugoslavia
Engelsk Heftet 2017
Katten min, Jugoslavia
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Pajtim Statovci: