Keiseren over alle sykdommer (Innbundet)

kreftens biografi

Forfatter:

Mie Hidle (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 761
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: The emperor of all maladies
Oversatt av: Hidle, Mie
ISBN/EAN: 9788275475105
Kategori: Familie og helse
Omtale Keiseren over alle sykdommer
Siddharta Mukherjees Keiseren over alle sykdommer er en av de største sensasjonene på det internasjonale sakprosafeltet de siste årene. En bok man knapt kunne tro er mulig: en storslagen, spennende, lesbar og dypt menneskelig «biografi» for kreft som sykdom. Kreftlegen Siddharta Mukjarhee undersøker kreften med en celleforskers presisjon, en historikers blikk og en biografs lidenskap. Resultatet er en lysende klartenkt og velskrevet fortelling om en sykdom som menneskene har levd med . og dødd av . i mange tusen år. VINNER AV PULITZER-PRISEN SOM BESTE SAKPROSABOK 2011

Til toppen

Medisinsk mesterverk

Andre utgaver

The emperor of all maladies
Engelsk Heftet 2011

Flere bøker av Siddhartha Mukherjee:

Anmeldelser Keiseren over alle sykdommer

«Jeg har latt meg rive med av en bok om kreft (...) på grunn av den makeløse og velskrevne fremstillingen av kreftens nådeløse historie og menneskets utallige fremstøt for å beseire den.»
Alf Kjetil Idland, Fædrelandsvennen

"Kreft. Bare ordet får frykten til å risle kaldt gjennom kroppen på de fleste av oss. Nå har sykdommen fått sin biografi - et litterært, dokumentarisk, biografisk og medisinsk mesterverk like spennende som en thriller."
Tom Egeland, VG

«Siddhartha Mukherjee, har begått et storverk om kreft. Dette er hans første bok, og han traff innertier ved første forsøk. (...) boken er tung å løfte, men lett å lese. Og den er spennende.» Jan Vincents Johannessen, Radiumhospitalets Legater

«(…) et forbløffende talentfullt, dypt rystende verk om sykdommen som truer menneskekroppen innenfra. (…) Med en grundighet og intellektuell letthet som overgår min fatteevne, leder doktor Mukherjee leseren gjennom kreftens biografi. (…)Keiseren over alle sykdommer er et formidabelt empatisk verk»
Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

"Dette er medisinsk journalistikk på høyt nivå"
Tidsskrift for Den norske legeforeningen.

«Det er vanskelig å tenke på noen bok for et større publikum som har formidlet moderne vitenskap eller teknologi med slik intelligens, tilgjengelighet eller innlevelse. Keiseren over alle sykdommer er en enestående bragd.»
The New Yorker

 

«Fengslende og intenst lesbart – en svært levende, og overraskende oppløftende fortelling»
O, the Oprah Magazine

 

«En stor og vakker bok. Dette er ikke ‘populærvitenskap’ – dette er ekte litteratur.»
The Observer

«Keiseren over alle sykdommer en bok mange har ventet på. Denne velskrevne og elegante teksten gjør det endelig mulig å se denne myteomspunne sykdommen rett i øynene».
The Independent

 

«Keiseren over alle sykdommer gir oss styrke, lar oss føle at vi faktisk kjenner denne fienden – og bringer oss på den måten enda et steg mot seieren.»
Evening Standard

 

Til toppen