Kims lek (Ebok)

Om søkoreaneren som forsvant i Sørkedalen og dukket opp Pyongyang

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2015
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.08 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202481179
Kategori: Historie
Omtale Kims lek
Påsken 1979 ble en bag funnet på buss 169 etter at den hadde nådd sin endestasjon i Sørkedalen utenfor Oslo. Da bussjåføren åpnet den fant han han en helsetrøye, et fotoapparat, et ferdigskrevet og frankert postkort og et pass som tilhørte en sørkoreaner ved navn Koh Sang-Moon. Sjåføren leverte bagen til hittegodskontoret på Oslo politistasjon, og saken forble uløst, inntil Sang-Moon noen måneder senere, på uforklarlig vis, dukket opp som avhopper på nordkoreansk propagandafjernsyn.

Etter Korea-krigens slutt var kidnappinger av sørkoreanere i utlandet, en av Nord-Koreas viktigste propagandavåpen mot Vesten. I Kims lek går Dagbladet-journalist Sun Heidi Sæbø opp historien til studenten som brakte det storpolitiske spillet mellom Nord- og Sør-Korea til det lille landet Norge. Hun sporer opp datteren hans hjemme i Seoul som fremdeles ikke har gitt opp håpet om å få faren sin tilbake, hun snakker med nålevende aktører i saken og hun graver i ambassadearkivene. Sist men ikke minst snakker hun med en sørkoreaner som tok det for oss uforståelige valget om å forlate sør for nord. For var det egentlig utenkelig at Koh Sang-Mohn dro av egen vilje?

Til toppen

Lettlest, lærerik, spennende
Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

Andre utgaver

Kims lek
Bokmål Innbundet 2015

Flere bøker av Sun Heidi Sæbø:

Anmeldelser av Kims lek

"[…] En fengslende thriller fra virkeligheten spekket med forunderlige hendelser og rystende historier om Nord-Korea, dets diplomater og eneveldige ledere, og om det kommunistiske fyrtårnets dragning på unge venstreradikale. […] Kims lek er en storpolitisk pageturner av beste sort. […] en veldokumentert og spennende thriller fra den kalde krigens bisarre virkelighet."
Marius Wulfsberg, Dagbladet

"Kims Lek er obligatorisk lesing for alle som er interessert i den koreanske halvøyas historie og Kim-dynastiets absurde beskaffenhet. [...] Dagbladjournalist Sun Heidi Sæbø har skrevet en høyst leseverdig bok om Nord-Korea til terningkast fem. Bokens fremste styrke ligger utvilsomt i at den er både lettlest og grundig."
Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

Til toppen