Kjærlighetens ansikt av Sarah Jio (Ebok)
Ebok

Kjærlighetens ansikt (Ebok)

Forfatter:

Mari Johanne Müller (Oversetter)

Sarah Jio selger i millioner verden over, og har en stor leserskare også i Norge. Kjærlighetens ansikt er hennes tiende bok på norsk, og er en magisk fortelling som gir deg tilbake troen på kjærligheten – akkurat i tide til valentinsdagen.

Jio forteller at hun har latt seg inspirere sterkt av fortellerteknikken brukt i sin favorittjulefilm Love Actually, og at hun elsker å fortelle flere historier som veves sammen.

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2020
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.1 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Look of Love
Oversatt av: Müller, Mari Johanne
ISBN/EAN: 9788202638726
Kategori: Romaner og Romaner
Omtale Kjærlighetens ansikt

Hvis det var like enkelt å forstå menn som å velge en blomst, ville Jane vært den lykkeligste kvinnen på jorden.

Jane jobber i en blomsterbutikk og er ekspert på å lage vakre buketter. I kjærlighetslivet, derimot, har hun ikke like stor suksess, men hun forblir en håpløs romantiker. På sin 29-årsdag mottar hun et mystisk gratulasjonskort hvor det står at hun må finne seks ulike typer kjærlighet før hun fyller 30, ellers vil det få fatale konsekvenser. Når Jane faller for en forsker som ikke tror på kjærligheten, frykter hun at skjebnen hennes er beseglet.

Til toppen

Andre utgaver

Kjærlighetens ansikt
Bokmål Innbundet 2020
Kjærlighetens ansikt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Kjærlighetens ansikt
Bokmål Heftet 2020
Intervju

Sarah Jio lot seg inspirere av Love Actually da hun skrev «Kjærlighetens ansikt»

Hun selger i millioner verden rundt, men har likevel en forkjærlighet for Norge: – Jeg er utrolig glad i maten og i nordmenns rolige vennlighet, sier feelgood-stjernen Sarah Jio.

vis det var like enkelt å forstå menn som å velge en blomst, ville Jane i Kjærlighetens ansikt vært den lykkeligste kvinnen på jorden. Jane jobber i en blomsterbutikk og er ekspert på å lage vakre buketter. I kjærlighetslivet, derimot, har hun ikke like stor suksess, men hun har en helt spesiell gave, en evne til å se ekte kjærlighet, og forblir en håpløs romantiker.

På sin 29-årsdag mottar hun et mystisk gratulasjonskort hvor det står at hun må finne seks ulike typer kjærlighet før hun fyller 30, ellers vil det få fatale konsekvenser. Når Jane faller for en forsker som ikke tror på kjærligheten, frykter hun at skjebnen hennes er beseglet.

Inspirert av Love Actually

Kjærlighetens ansikt ble påbegynt da Sarah Jio selv gikk igjennom en utfordrende og smertefull periode i livet, og ting ofte fremstod som uklare og forvirrende for henne, spesielt kjærligheten.
– Jeg begynte å tenke på hvor fantastisk det ville være å ha som gave å faktisk kunne se kjærlighet på en bestemt måte. Det ble inspirasjonen til Kjærlighetens ansikt og til karakteren Jane, forteller Jio.
– Jeg har også latt meg inspirere sterkt av fortellerteknikken brukt i min favorittjulefilm Love Actually, og elsker å fortelle flere historier som etter hvert veves sammen, sier Jio.

Seks ulike typer kjærlighet

Under research-prosessen dykket Sarah Jio blant annet ned i p sykologivitenskapelige teorier, og forstod at kjærlighet ikke bare finnes som én universell følelse. Hun selger i millioner verden rundt, men har likevel en forkjærlighet for Norge: – Jeg er utrolig glad i maten og i nordmenns rolige vennlighet, sier
feelgood-stjernen Sarah Jio.
 

– Kan du si litt om de seks forskjellige kjærlighetstypene Jane får beskjed om å finne før hun fyller 30?
– Kjærlighet er flere typer følelser. Noen er lidenskapelige og intense, andre er sjalu og flyktige i sin måte
å elske på. Kjærlighetsformene har navn som Agape, Pragma, Eros og Ludus. Jeg syntes det virket spennende
å knytte disse ulike nyansene av kjærlighet til ulike karakterer i fortellingen og se hvordan livene til karakterene utfoldet seg, forteller Jio.
 

Kjærlighet er flere typer følelser. Noen er lidenskapelige og intense, andre er sjalu og flyktige i sin måte å elske på.


Valentinsdagen

Med valentinsdagen like rundt hjørnet, og i forbindelse med en bok som handler om så mange ulike avskygninger av kjærligheten, er det naturlig å spørre Jio om hvordan hun selv feirer dagen.
– Jeg er så «cheesy»!, utbryter Jio. – Jeg elsker kjærligheten, som jeg alltid pleier å si. På valentinsdagen
liker jeg å leke med mine tre små sønner (jeg serverer dem frokost på hjerteformede tallerkener), og gir alltid mannen min en spesiell gave. Og så pleier jeg å kle meg i rødt, og jeg har alltid på et par hjerteøredobber,
forteller hun.

Norges-venn

Sarah Jio har vært i Norge ved flere anledninger. Hun er blitt glad i landet vårt, og er veldig takknemlig for all støtten hun får fra sine norske lesere.
– Norge er et så vakkert og interessant land! Jeg er utrolig glad i maten og i nordmenns rolige vennlighet. En ting jeg også har lagt merke til når jeg har vært på besøk, er at det i Norge er så mange mennesker som elsker bøker og det å fortelle historier, sier Jio.

Måtte øve på å finne tid til skriving

Som mor til tre aktive gutter har Sarah Jio lært seg å skrive i korte intervaller, som for eksempel tidlig på morgenen, mens guttene trener fotball og mens hun er på reise. Hun har øvd seg på å klare å skrive i kaotiske
situasjoner, fordi det antakelig ikke ville bli noen tid til skriving om hun skulle satt seg ned og ventet på et rolig, perfekt øyeblikk.
– Det eneste forutsigbare i mitt liv som forfatter er at det er uforutsigbart, på den måten at hver dag er forskjellig
fra den neste. Nylig fullførte jeg faktisk et helt kapittel av den nye boka mi på flyet mens en baby gråt høylytt i setet bak meg, forteller Jio.

Magi i hverdagen

I Kjærlighetens ansikt er det et snev av magisk realisme man ikke finner i de andre bøkene hennes. Sarah Jio påpeker at også det virkelige liv har masser av magiske øyeblikk, bare man ser godt etter.
– For meg finnes det ikke noe mer magisk enn alt det jeg er blitt velsignet med i livet. Jeg har en jobb jeg brenner for, tre fantastiske barn og ekte kjærlighet. Jeg kunne ikke ønsket meg mer, sier Jio.
Hun forteller at hun for tiden jobber med en ny roman som finner sted i London, og at hun storkoser seg med
prosjektet.

– Boka har et veldig interessant premiss som jeg er spent på hvordan vil fungere. Jeg kan nesten ikke vente med å dele boka med mine norske lesere!

Til toppen