Kniv, sjel og gaffel (Innbundet)

på sporet av det sultne menneske

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 249
Forlag: Vega forl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282115049
Kategori: Kulturhistorie

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Kniv, sjel og gaffel
Gjennom mat kan vi forstå oss selv og vår verden.
Første gang vi tok i bruk ild for å tilberede mat, var vi aper. Da måltidet
var over, var vi blitt mennesker. Rundt bålet la vi grunnlaget for familier og fellesskap. Siden forlot vi savannen og fulgte storviltet. Vi forsynte oss grovt og sto i fare for å utrydde våre næringskilder. Men ved å lese naturen lærte vi å dyrke jorden, og gjennom ekspansjon ble matkulturen global. Mat skapte sivilisasjoner, og mangelen på mat brøt dem ned.

Samtidig har mennesket alltid hungret etter mening. Vi faster for å oppnå åndelighet, og sulter for å få kontroll. Kostholdsekspertene er våre nye guruer, og matindustrien forfører oss. Mat, og vår holdning til mat, har endret historien, og vil fortsette å endre den. Hvordan
kommer det vi spiser, til å se ut og påvirke oss i fremtiden? En ny matrevolusjon pågår nå.

I Kniv, sjel og gaffel følger Andrew P. Kroglund linjene fra urtiden til dagens ernæringsdebatter. I en engasjert fremstilling viser han hvordan historikere, forskere og meningsbærere kan gi oss en bred forståelse av hvordan mat definerer oss.

Til toppen

Andre utgaver

Kniv, sjel og gaffel
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Andrew P. Kroglund: