Kokeboksamleren (Innbundet)

Forfatter:

, Christian Rugstad (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 433
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: The cookbook collector
Oversatt av: Rugstad, Christian
ISBN/EAN: 9788275475020
Kategori: Romaner
Omtale Kokeboksamleren
To søstre, forskjellige på alle måter. Den eldste fornuftig, ambisiøs: CEO i et revolusjonerende internettselskap, forlovet med en IT-gründer. Den yngste drømmende, idealistisk: filosofistudent med deltidsjobb i et antikvariatl, kjæreste med en miljøverner. Allegra Goodmans uimotståelige roman Kokeboksamleren tar utgangspunkt i Jane Austens romanklassiker Sense and Sensibility- men forflytter historien om de to vidt forskjellige søstrene til et nervøst og oppspilt USA i årene rett før IT-boblen sprekker, før tårnene faller på Manhattan. Resultatet er både et skarpt og storslått tidsbilde og en skamløst romantisk (og klok) romanfortelling i Austens ånd. Vel er Jess og Emily forskjellige. Men det var før Emily ble utsatt for et svik som truer med å velte hele henne eksistens. Og før Jess tok på seg oppdraget med å katalogisere en merkelig samling gamle kokebøker, fulle av margkommentarer og mystiske tegninger som vitner om den skjulte samlerens liv. Begge opplever søstrene at virkeligheten deres vakler. Begge må de på nytt finne ut av hvem de er - og hvor de kommer fra.

Til toppen

En både høyintelligent og fengslende roman
The Times

Andre utgaver

Kokeboksamleren
Bokmål Ebok 2013
Anmeldelser av Kokeboksamleren

«To gifteklare søstre, en ugift mann med en stor formue, en uimotståelig kjeltring, en samling underlige slektninger og bipersoner, massevis av oppblåste aksjeopsjoner – dette er Fornuft og følelse møter Stolthet og fordom i USA rundt år 2000. Kokeboksamleren er en velskrevet og medrivende roman om kjærlighet og lojalitet.»

WALL STREET JOURNAL

«En kvikk og smidig historie som elegant drar veksler både på 1800-tallets klassiske viktorianske romaner og 1990-tallets internettboble.»

THE GUARDIAN

«Det er vanskelig å unngå å elske de to kvinnelige hovedpersonene her.»

O MAGAZINE

«En både høyintelligent og fengslende roman.»

THE TIMES

«Allegra Goodman lar oss møte en livlig samling karakterer fra den første store dotcom-æraen. Plottet er kanskje tidsriktig, men romanen som helhet er romantisk på godt gammeldags vis.»

TIME

«Allegra Goodman har skapt en romanverden breddfull av menneskelighet. Vi tipper Jane Austen ville slått seg ned med laptopen og følt seg helt hjemme hvis hun hadde stukket innom.»

PEOPLE

«Allegra Goodman har Jane Austens evne til å skildre spenningene i et lukket sosialt system. Og som Dickens skriver hun romaner fulle av kostelige karakterer, pirrende bihistorier og skarpe sosiale kommentarer.»

MIAMI HERALD

«Et finurlig litterært hat trick: Allegra Goodman klarer utrolig nok å veve sammen dotcom-gründere, miljøvern og antikke kokebøker i én fullstendig oppslukende historie. En roman med imponerende stil – men også med ekte følelsesmessig dybde.»

ENTERTAINMENT WEEKLY

«Ofte så morsom at du må le høyt – men likevel alltid fundamentalt alvorlig: Kokeboksamleren er en vittig, varm og vis skildring av menneskenes tilstand i den digitale tidsalder.»

KIRKUS REVIEWS

«Emily og Jess er så følelsesmessig troverdige at det var rett før jeg begynte å google dem for å finne ut hvordan det hadde gått med dem i virkeligheten. Til forskjell fra mange av de første internettselskapene gir Kokeboksamleren full tilfredsstillelse for leseren – det er en bok det er vel verdt å investere i.»

ELLE

Til toppen

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: