Kollaps (Heftet)

hvordan samfunn går under eller overlever

Forfatter:

Anne Arneberg (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 564
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: Collapse
Oversatt av: Arneberg, Anne
ISBN/EAN: 9788243007529
Kategori: Historie

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Kollaps
Endelig i pocket! Hvorfor blomstrer enkelte samfunn, mens andre kollapser? Hva skjedde med menneskene som skapte statuene på Påskeøya, eller med arkitektene bak Maya-pyramidene? Og hva kommer til å skje med oss?

Jared Diamonds Våpen, pest og stål revolusjonerte vår historieforståelse. Nå utforsker han hvordan menneskehetens bruk og misbruk av miljøet kan avsløre sannheten om verdenshistoriens største kollapser, fra Anasazi-indianerne i Nord-Amerika til vikingene på Grønland og vår tids Montana. I Kollaps setter Jared Diamond siste nytt på forskningsfronten i et bredt historisk perspektiv. Resultatet er en pageturner som forklarer fortidens dypeste mysterier samtidig som den gir oss håp for fremtiden.

Diamond argumenterer bedre enn noen annen jeg har lest, for sammenhengen mellom miljøarbeid og fredsarbeid. ...boken om historiens samfunnskollapser er en imponerende intellektuell prestasjon i tillegg til at den er nyttig og underholdende lesning. Der hvor analysene nærmer seg vår egen tid, gir den et uerstattelig bakteppe for moderne økonomi og politikk. - Trond Berg Eriksen, Aftenposten

Til toppen

Boka er et mesterverk
Trønderavisa

Andre utgaver

Collapse
Engelsk Innbundet 2017
Collapse
Engelsk Heftet 2011
Kollaps
Bokmål Innbundet 2012
Kollaps
Bokmål Ebok 2013

Flere bøker av Jared Diamond:

Anmeldelser Kollaps

«Grundig og lærerik analyse av hvorfor sivilisasjoner går under eller overlever. Jared Diamond fikk Pulitzerprisen og verdensberømmelse med boken «Våpen, pest og stål», hvor han drøftet det store spørsmålet om hvorfor noen sivilisasjoner ble andre overlegne. Nå er også oppfølgerboken, «Kollaps» - som nær sagt handler om det motsatte - endelig oversatt til norsk.»
Sten inge Jørgensen, VG

«Boka er et mesterverk»
Espen Leirset, Trønderavisa

«I sin – på alle måter – store bok om Kollaps, har Jared Diamond undersøkt nesten hele verdenshistorien for å finne ut hvorfor og hvordan samfunn bryter sammen. ... Boken skulle passe godt til et norsk lesepublikum, fordi mysteriet omkring den norrøne bosetningen på Grønland og Thor Heyerdahls studier av Påskeøya spiller en sentral rolle i argumentasjonen. Kanskje er analysen av forholdet mellom den norrøne bosetningen og inuittene på Grønland spesielt interessant. ... Diamond argumenterer bedre enn noen annen jeg har lest, for sammenhengen mellom miljøarbeid og fredsarbeid. ...boken om historiens samfunnskollapser er en imponerende intellektuell prestasjon i tillegg til at den er nyttig og underholdende lesning. Der hvor analysene nærmer seg vår egen tid, gir den et uerstattelig bakteppe for moderne økonomi og politikk.»
Trond Berg Eriksen, Aftenposten

«Diamond skriver godt, med humor og imponerende innsikt. Han skriver ikke om Påskeøya og Grønland uten å ha gått til kildene og bokstavelig talt gått opp stiene. Derfor, og fordi den tar et forfriskende og nytt fugleperspektiv på de store spørsmål om menneskelig fortid og framtid, er dette (i likhet med «Våpen, pest og stål») en bok man føler seg smart av å lese»
Dag O. Hessen, Klassekampen

Til toppen