Kollektivet Bergsligata 13 (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 303
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230016299
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Kollektivet Bergsligata 13
I Bergsligata 13 i Trondheim har flere hundre mennesker skapt et frodig miljø og et trygt og godt hjem for barn og voksne. Fellesmiddager, husmøter, vaskerutiner, dugnader og sosialt samvær binder dem sammen. Bokollektivet ble etablert i 1971/72 av 17 unge mennesker med sterke meninger, humor og en usvikelig tro på egne krefter. Et barn av den glødende entusiasmens og mulighetenes tid! Dette er historien om ildsjeler som ville noe, og som nådde sine mål.

Bofellesskap blir stadig mer populært. Endrete familiemønstre og økende miljøbevissthet motiverer til nye måter å tenke bolig på. Boken forteller Norges lengstlevende kollektivs historie, sammenfatter dets kunnskap og inspirerer til nye fellesskap. Den reflekterer over hvilke faktorer som bidrar til å lykkes, og hvilke fallgruver man kan falle i.

Lillevi Berg Kristoffersen er faglitterær forfatter. Hun er gift med en av kollektivets grunnleggere og mamma og mormor til andre- og tredjegenerasjon kollektivboere. I tillegg til bøker innen helse- og sosialfag har hun utgitt Veierland forteller (2009).

Les utdrag fra boken: www.lillevi.no

«Lillevi Berg Kristoffersens arbeid er grundig og interessant og jeg håper boken kan bli et viktig innspill i den boligpolitiske debatten.»
Peder Martin Lystestøl, sosialøkonom og fagpolitisk forfatter

Til toppen