Kommunikasjon og norsk for ingeniører (Heftet)

Forfatter:

, og

Forfatter: , og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 314
Forlag: Universitetsforlaget
Språk: Flerspråklig , Bokmål / Engelsk
ISBN/EAN: 9788215030968
Kategori: Teknologi, transport og landbruk
Omtale Kommunikasjon og norsk for ingeniører
Heter det «sakliste» eller «saksliste»? Hvordan skal man sitere en tweet? Og trenger ingeniører egentlig å vite hvordan teknologi påvirker skjønnlitteraturen eller hvordan man skal disponere en vitenskapelig tekst? Ja, selvfølgelig, svarer forfatterne av denne læreboken. Språk er makt, og selv en realist trenger å lære å bruke språket.

Emnet «Kommunikasjon og norsk» er en del av Y-veien og forkurset for 3-årig ingeniørutdanning og integrert masterstudium i teknologiske fag. Hensikten er å lære studentene klar og målrettet kommunikasjon, både skriftlig og muntlig, først og fremst på norsk, men også på engelsk.

Denne læreboka dekker pensum på emnet. Den inneholder korte introduksjoner til studieteknikk, grunnleggende kommunikasjonsforståelse, språkkunnskap, retorikk, tekstlære, litteratur- og språkhistorie, møtegjennomføring, oppgaveskriving og referanseteknikk. Boka inneholder også et kapittel om ingeniørrelevant engelsk språk.

Boka legger til rette for å utvikle de muntlige og skriftlige ferdigheter som trengs i en rekke yrkesrelaterte sjangrer gjennom konkrete eksempler og oppgaver.

Til toppen