Kondoren (Heftet)

Serie: Jonas Fjeld-serien 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 118
Forlag: Dr. Spruce Books
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788283760019
Kategori: Krim og spenning
Omtale Kondoren
EN UTSKJELT OG ELSKET NORSK PULPKLASSIKER
Spesialutgave med omslag av Marthe Thorshaug og etterord av Øvre Richter Frichs biograf, Christopher Hals Gylseth
-
I Kondoren følger vi Jonas Fjelds flukt til Argentina - Fra verdensmetropolen Buenos Aires til det dypeste av Amazonas. På pampasen møter vi for første gang en av Jonas Fjeld-seriens meste kjente kvinnelige bifigurer; den unge og vakre Donna Francesca. Hun gir han en inka-lykkeamulett som tilskrives ekstraordinære egenskaper.
-
"- Du kan da ingenting. Vi kommer til å begrave deg før måneden er omme. Lærer dere ikke noe der oppe i Norge? Jeg tør nesten ikke slippe deg ut på pampasen. De hakker deg til plukkfisk. Hva sier du til å bli stallmester hos far eller min livtjener? Så kunne vi tale fransk hele dagen og fiske laks i elven.
Den unge damen så henrykt ut over ideen.
- Jeg er redd for at jeg ikke duger til å være tjener heller, sa Fjeld. - Vi har så vanskelig for å bøye ryggen hjemme i mitt fedreland. Sant å si tror jeg at jeg helst ville forsøke på å bli slått i hjel på en anstendig måte. Det er jo en egen spenning ved det, ikke sant?"
-
Jonas Fjeld-serien er en norsk eventyrserie i 21 episoder skrevet av Øvre Richter Frich i perioden 1911 - 1935. Hovedpersonen er den solide nordmannen dr. Jonas Fjeld. Norges første superhelt kan sammenlignes med Doc Savage, James Bond eller Batman, men kom til verden lenge før dem.
-
Det norske serieforlaget Dr. Spruce Books begynte i 2016 gjenutgivelsen av hele Jonas Fjeld-serien i en lett oppusset utgave. Vi har oppdatert teksten noe for å forbedre leseopplevelsen. Vi har selvfølgelig ikke gjort noe med historien eller Øvre Richter Frichs originale spissformuleringer.

Til toppen

Andre utgaver

Kondoren
Bokmål Ebok 2016

Flere bøker av Øvre Richter Frich:

Bøker i serien