Kondoren (Heftet)

Serie: Jonas Fjeld-serien 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 118
Forlag: Dr. Spruce Books
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788283760019
Kategori: Krim og spenning
Omtale Kondoren
EN UTSKJELT OG ELSKET NORSK PULPKLASSIKER
Spesialutgave med omslag av Marthe Thorshaug og etterord av Øvre Richter Frichs biograf, Christopher Hals Gylseth
-
I Kondoren følger vi Jonas Fjelds flukt til Argentina - Fra verdensmetropolen Buenos Aires til det dypeste av Amazonas. På pampasen møter vi for første gang en av Jonas Fjeld-seriens meste kjente kvinnelige bifigurer; den unge og vakre Donna Francesca. Hun gir han en inka-lykkeamulett som tilskrives ekstraordinære egenskaper.
-
"- Du kan da ingenting. Vi kommer til å begrave deg før måneden er omme. Lærer dere ikke noe der oppe i Norge? Jeg tør nesten ikke slippe deg ut på pampasen. De hakker deg til plukkfisk. Hva sier du til å bli stallmester hos far eller min livtjener? Så kunne vi tale fransk hele dagen og fiske laks i elven.
Den unge damen så henrykt ut over ideen.
- Jeg er redd for at jeg ikke duger til å være tjener heller, sa Fjeld. - Vi har så vanskelig for å bøye ryggen hjemme i mitt fedreland. Sant å si tror jeg at jeg helst ville forsøke på å bli slått i hjel på en anstendig måte. Det er jo en egen spenning ved det, ikke sant?"
-
Jonas Fjeld-serien er en norsk eventyrserie i 21 episoder skrevet av Øvre Richter Frich i perioden 1911 - 1935. Hovedpersonen er den solide nordmannen dr. Jonas Fjeld. Norges første superhelt kan sammenlignes med Doc Savage, James Bond eller Batman, men kom til verden lenge før dem.
-
Det norske serieforlaget Dr. Spruce Books begynte i 2016 gjenutgivelsen av hele Jonas Fjeld-serien i en lett oppusset utgave. Vi har oppdatert teksten noe for å forbedre leseopplevelsen. Vi har selvfølgelig ikke gjort noe med historien eller Øvre Richter Frichs originale spissformuleringer.

Til toppen

Andre utgaver

Kondoren
Bokmål Ebok 2016
Kondoren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Øvre Richter Frich:

Bøker i serien