Konflikter i byggevirksomhet (Heftet)

minefelt uten sikring

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2004
Antall sider: 130
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230000779
Kategori: Jus
Omtale Konflikter i byggevirksomhet
Konflikter er hyppig forekommende i byggevirksomhet. Ulike interesser er i spill og aktørene er mange. Samtidig er en byggeprosess et skjebnefellesskap, om prosjektet skal lykkes kreves samarbeidsevne. Aktørene er dessuten hverandres kunder i bredt og langt perspektiv, og relasjonene spiller følgelig en stor rolle.

Boken avdekker aktørenes underliggende interesser og behov og ser nærmere på hvordan disse imøtekommes i forbindelse med konflikthåndtering. Gjennom utprøving på parametrene økonomi, ressursbruk og relasjoner vurderes hvordan de klassiske konflikthåndteringsredskapene voldgifts- og domstolsprosess, oppmannsavgjørelse og Byggebransjens faglig/juridiske råd faktisk tilfredsstiller partenes interesser. Byggemøter og reglene i NS 3430 / NS 8405 blir også vurdert. Videre analyseres mediasjon (mekling) som alternativ konflikthåndteringsredskap. I denne forbindelse blir også forliksrådsmekling og rettsmekling vurdert.

Trond Lexau (f.1951) er cand.jur. fra Universitetet i Bergen 1977, med bygge- og entrepriserett som spesialfag. Han har siden 1977 drevet advokatpraksis i Bergen og har allsidig erfaringsbakgrunn fra konfliktløsning. Han er Master of Mediation and Conflict Resolution (MMCR) fra Københavns Universitet, Juridisk Fakultet.

Til toppen