Kongonotatene av Nikolaj Frobenius (Ebok)
Ebok

Kongonotatene (Ebok)

roman

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2018
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 2.27 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205512115
Kategori: Romaner og Romaner
Omtale Kongonotatene
Hvordan skrive en fortelling basert på virkelige hendelser når man ikke kan stole på at noen snakker sant?

En forfatter tar på seg et oppdrag fra en spillefilmprodusent og reiser til Kongo for å skrive et manus om de to dødsdømte norske fangene Tjostolv Moland og Joshua French. I militærfengselet i Kinshasa presenterer de to ham for den «brutale og sanne historien» om hva som egentlig skjedde da sjåføren deres ble skutt og drept på en jungelvei i Øst-Kongo i 2009. Men kan forfatteren stole på «sannheten»? Var de to eks-soldatene oppriktige, eller dekket deres fortelling over noe annet og mer betent?
Basert på virkelige hendelser er Kongonotatene en roman om et land i krise og om en sannhetsforståelse i sammenbrudd. Forfatteren strever med å finne ut av hva han kan tro på i Kongo, men langsomt avdekkes likevel en mørkere og mer brutal virkelighet som også kommer til å påvirke forfatterens eget liv, hans forståelse av sin egen bakgrunn, og den rollen han prøver å innta som skrivende menneske i spennet mellom diktning og tvilsomme sannheter.
Anmelderne mener:
"Eg vil påstå at ingen norske forfattarar - eller kritikarar - har eit betre grep om forholdet mellom fiksjon og fakta enn Frobenius. Han ser risikosonene, han ser nyansane, og han ser dei frå ulike og til dels overraskande vinklar. Så også denne gongen. Det er i dette rommet romanen verkeleg står fram."
Marta Norheim, NRK
"... interessant, troverdig - og ganske skremmende."Torborg Idland, Fædrelandsvennen
"I Kongonotatene gir romanformatet rom for motstandspreget stillstand og tvil om egen posisjon. Denne tvilen er i seg selv et tynnslitt litterært grep i afrikalitteraturen, der tallrike romanpersoner famler i mørke. Men hos Frobenius (...) får tvilen ny betydning; nettopp gjennom den omfattende litterære diskusjonen, i form og fortelling, som Kongonotatene målbærer."Tonje Vold, Morgenbladet
"Kongonotatene er blitt en uhyre reflektert og klok roman om en vanskelig og betent sak."Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen

Andre utgaver

Kongonotatene
Bokmål Innbundet 2018
Kongonotatene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018