Kreftsykdommer (Innbundet)

en basisbok for helsepersonell

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 495
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205425507
Kategori: Helse- og sosialfag
Omtale Kreftsykdommer
Kreftsykdommer foreligger nå i 4. reviderte utgave.

Forfatterne er ledende kreftspesialister fra hele landet, som skriver om emner de er spesielt godt oppdatert på. Dermed ligger også informasjonen tett opp til forskningsfronten. Samtidig er det lagt vekt på en enkel og oversiktlig fremstilling, bl.a. ved bruk av faktabokser som punktvis sammenfatter informasjonen.
Nye kapitler i denne utgaven omhandler kosthold ved kreft og langtidsbivirkninger etter kreftbehandling. I de øvrige kapitlene er det gjort en grundig revisjon, til dels med nye forfattere.
I første del tar boken for seg basal cellebiologi, arv, prinsippene for stråleterapi og medikamentell behandling samt metodikk ved klinisk forskning. Andre del dekker diagnostikk og behandling av de enkelte kreftformer. Del tre omhandler praktisk undersøkelsesmetodikk og enklere prosedyrer som kan utføres i allmennpraksis, og del fire gir en oversikt over psykososiale forhold, støtteordninger ved kreftsykdom og alternativ medisin.
Boken er rettet mot allmennpraktikere som trenger en oppslagsbok, men også medisinstudenter, spesialister i utdanning og annet helsepersonell som stråleterapeuter og kreftsykepleiere vil ha nytte av den.

Til toppen

Andre utgaver

Kreftsykdommer
Bokmål Innbundet 2018