Krigslys (Innbundet)

Forfatter:

Ingrid Haug (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 302
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: Warlight
Oversatt av: Haug, Ingrid
ISBN/EAN: 9788203374364
Kategori: Romaner

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Krigslys

 

Et litterært mesterstykke fra en av vår tids store forfattere

London, 1945. I kaoset etter andre verdenskrig blir 14 år gamle Nathaniel og søsteren Rachel forlatt av foreldrene som visstnok reiser til Singapore.

Barna etterlates i en gåtefull manns varetekt. Han har et underlig kroppsspråk og kalles Møllen, og søsknene mistenker at han er kriminell. De blir både mer overbevist og mindre bekymret etter hvert som de blir kjent med Møllens fargerike og eksentriske omgangskrets. Både mennene og kvinnene virker underlig opptatt av å beskytte de to søsknene men mot hva? Hvem er egentlig disse menneskene? Og hvor er mor og far?

Tolv år senere begynner Nathaniel å undersøke hva det var, alt det han ikke forsto den gangen. Han trekkes gradvis inn igjen i den moralsk ambivalente skyggeverdenen som etterkrigstiden - og søsknene - befant seg i.


Forfatter Michael Ondaatje ble født på Sri Lanka, men har bodd i Canada siden 1962. Han har skrevet en rekke prisbelønte diktsamlinger og romaner og er mest kjent for "Den engelske pasient", som vant Bookerprisen og var utgangspunkt for den Oscarvinnende filmsuksessen. Med "Annas bok" (2008) ble Ondaatje tildelt den prestisjetunge Governor General's Literary Award for femte gang.

Til toppen

Hypnotiserende
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Warlight
Engelsk Heftet 2019
Warlight
Engelsk Heftet 2018
Warlight
Engelsk Heftet 2019
Warlight
Engelsk Heftet 2018
Krigslys
Bokmål Ebok 2020

De som kjøpte denne boken, kjøpte også: