Kristendemokrati (Innbundet)

et forsvar for et ufullkomment samfunn

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 270
Forlag: Frekk forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293097174
Kategori: Statsvitenskap
Omtale Kristendemokrati
"Kristendemokratiets viktigste bidrag til den politiske debatten er ikke troen, men tvilen".

Ingen eksperimenter

Da Europa lå i ruiner etter andre verdenskrig ble kristendemokratiske partier dominerende på kontinentet. Appellen sprang ut av partienes tvil på at politikken kunne skape det perfekte samfunn, eller burde omfatte hele menneske- og samfunnslivet.

Det eksisterer ingen fullkommen politikk, ei heller noe fullkomment samfunn, argumenterte kristendemokratene. Derimot hevder de at en politikk basert på det kristne menneskesynet, nestekjærlighet og forvalteransvar kan gi det mest humane samfunnet.

Likefullt forble kristendemokratiet relativt ukjent i Norge.

Erik Lunde argumenterer i Kristendemokratiet - et forsvar for det ufullkomne samfunn for at Norge trenger mer Kristendemokrati. I et samfunn der mennesker igjen er blitt en handelsvare og antallet fattige vokser bør nestekjærligheten spille en viktigere rolle i politikken. Og når stadig flere oppgir personvernet for å få supereffektive smarttelefoner, ønsker å avdekke personlige egenskaper til embryoer, og aksepterer gen-manipulert mat er tvilen om vi kan skape et perfekt samfunn igjen en viktig kraft.

Til toppen

Flere bøker av Erik Lunde: