Kroppens funksjon og oppbygning (Heftet)

Serie: 37 ºC 

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 365
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
Serie:
ISBN/EAN: 9788205472297
Kategori: Sykepleie
Omtale Kroppens funksjon og oppbygning
Anatomi- og fysiologiboken i 37-grader-serien i ny utgave.

Boka beskriver kroppens normale funksjon (fysiologi) og struktur (anatomi). Denne kunnskapen danner grunnlaget for å kunne forstå hvordan sykdom oppstår og behandles, og for å kunne observere symptomer og tegn som tyder på avvik fra det normale. Grunnideen bak boka er at det er lettest å få tak i kunnskapen om hvordan kroppen fungerer, ved å starte med å beskrive hovedfunksjonen til de enkelte organene.
Organenes oppbygning flettes inn etter hvert som funksjonen gjennomgås. En hovedmålsetning er å bidra til at leseren forstår mekanismene i de ulike organenes funksjonsmåte. Lærestoffet er lettfattelig framstilt og lett å repetere til eksamen.
Boka er delt i tre deler. Del 1 beskriver hvordan cellene våre fungerer og er bygd opp. Videre omtales hvordan grupper av celler danner ulike vev og organer. I del 2 omtales de enkelte organene. Innledningsvis i kapitlene gis det en oversikt over de delfunksjonene som inngår for at hvert organ skal fungere tilfredsstillende. Eksempler på sykdom beskrives fortløpende i teksten for å skape forståelse av sammenhengen mellom kroppens normale funksjon og sykdom. Del 3 omtaler emner som gir forståelse av hvordan kroppens indre miljø reguleres, og har et kapittel om fosterutvikling.
I denne 2. utgaven av boka er det lagt mer vekt på å synliggjøre «oversiktskunnskap», og på å vise hvordan samhandlingen mellom ulike organer foregår.
Boka er skrevet for bachelorstudiet i sykepleie, men er også relevant for andre grupper helsefagstudenter og sykepleiere i praksis.

En tilgang til digital arbeidsbok er inkludert i boken.

Til toppen

Andre utgaver

Bøker i serien