Kulturforskjeller i praksis (Heftet)

perspektiver på det flerkulturelle Norge

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 283
Forlag: Gyldendal akademisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205481770
Kategori: Sosiologi

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Kulturforskjeller i praksis
Hva er etnisitet og nasjonalisme? Hvordan kan myndigheter, skole og helsevesen kommunisere bedre med innvandrere?

Hva betyr familien for innvandrere og hvordan oppfattes helse og sykdom? Hvor går grensen for toleranse overfor kulturelle minoriteter? Hvordan kan likeverd mellom innvandrere og nordmenn oppnås?
Dette er noen av spørsmålene som tas opp, og temaene spenner fra kultur, etnisitet, minoritetsspørsmål og tverrkulturell kommunikasjon til konkrete diskusjoner om innvandrernes forhold til skole, helsevesen og myndigheter.
Tilsynelatende greie begreper som kultur, etnisitet, nasjon, minoritet og identitet viser seg å være kompliserte når man skraper litt i dem, og forfatternes budskap er at det er nødvendig å problematisere begrepene vi tenker med for å unngå fordommer og vanetenking.
Boken er skrevet med tanke på studenter og lærere ved forskjellige høgskoler, helsepersonell, sosionomer, barnevernspedagoger, flyktningkonsulenter, politi, tollere, journalister og andre som er nysgjerrige på hvilken betydning kulturforskjeller kan ha i samfunnet, og som ønsker hjelp til å manøvrere seg over kulturkløftene.
Foreligger nå i 6. utgave. Hele boken er gjennomarbeidet og ajourført med hensyn til aktuelle temaer, eksempler, tallmateriale og litteratur.

Til toppen

Flere bøker av Thomas Hylland Eriksen og Torunn Arntsen Sajjad: