Kulturpolitikk (Heftet)

organisering, legitimering og praksis

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 419
Forlag: Universitetsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788215023489
Kategori: Statsvitenskap

Klikk & hent

Varen er klar for henting i butikk etter 2 timer.

Omtale Kulturpolitikk
Denne boka handler om kulturpolitikk: Hvordan har kulturpolitikken utviklet seg, hvordan er den strukturert og organisert, hvordan kan den forstås og analyseres, og hvordan kan norsk kulturpolitikk sammenlignes med andre lands kulturpolitikk? "Den kommer til å bli anvendt ved kulturutdanninger i årene fremover, og vil uten tvil vekke interesse hos mange kulturarbeidere."
Håkon Larsen, Tidsskrift for samfunnsforskning

Forfatterne har anlagt et overordnet perspektiv på disse spørsmålene. De viser hvordan kulturpolitikken i ulike sammenhenger og til ulike tider bærer preg av å skapes i et møte mellom kunst og politikk; mellom kreativitet og styring.

Vi forbinder gjerne «politikk» med makt, styring og fordeling. Men lar kulturlivet seg egentlig styre politisk? Og bør kultur underkastes politisk styring? Er ikke kultur heller noe personlig, skjørt og grenseoverskridende som så langt råd bør unndras politisk styring? Og hvor vidt definerer vi egentlig «kultur» når vi snakker om kulturpolitikk? Dette er noen av spørsmålene forfatterne ser nærmere på. Boka avslutter med å stille spørsmålet om perioden for en systematisk offentlig kulturpolitikk går mot slutten.

Til toppen

Flere bøker av Per Mangset og Ole Marius Hylland: