Kunnskapsforlagets store norske ordbok (Innbundet)

Forfatter:

Anne Langdalen (Illustratør) Thomas S. Minker (Illustratør) Ole Rosén (Illustratør) Kent Enström (Illustratør) Ove Olsen (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Illustratør: Langdalen, Anne , Minker, Thomas S. , Rosén, Ole , Enström, Kent og Olsen, Ove
Forlag: Kunnskapsforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788257322342
Kategori: Norske og nordiske ordbøker
Omtale Kunnskapsforlagets store norske ordbok
Kunnskapsforlagets store norske ordbok er en omfattende definisjons- og betydningsordbok for bokmål. Den er et uunnværlig hjelpemiddel i yrkeslivet og hjemme. Ordboken egner seg for journalister og studenter og for øvrig alle som trenger et stort ordforråd. Boken rommer det sentrale ordforrådet i norsk, foruten mange fremmedord, fagord og en del dialektord. Redaksjonsspråket er moderat bokmål.
Denne utgaven har med et stort antall nye oppslagsord. En annen nyhet er at de fleste forkortelser er erstattet med full skrivemåte av ordene. Uoffisielle skrivemåter er i den nye utgaven oppført i henvisningsartikler.

Tor Guttu (f. 1937) er tidligere førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo og en av Norges ledende leksikografer. Han er bl.a. hovedredaktør for Det Norske Akademis Store Ordbok tidligere Norsk Riksmålsordbok). Tor Guttu er medlem av Det Norske Akademi for Språk og Litteratur.

Til toppen