Kunstledelse (Heftet)

om ledelse av og i kunstneriske virksomheter

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 215
Forlag: Abstrakt
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788279352150
Kategori: Økonomi og ledelse og Organisasjon og ledelse
Omtale Kunstledelse
Kunstledelse innebærer kunstnerisk og administrativ ledelse av kunstnerisk aktivitet og av menneskene (aktørene) som utøver kunst. Denne boken presenterer flere perspektiver i forhold til hvilke utfordringer man som kunstleder står overfor. Trådene hentes fra organisasjons- og ledelsesfeltet, arts management og andre relevante fagområder for å nøste sammen et bilde av hva ledelse av kunstneriske virksomheter kan dreie seg om. Kunsten å lede kunsten ser ut til å være motsetningsfylt, paradoksal, utfordrende og - ikke minst - krevende.
Boken har en tredelt struktur:
Del 1 - Ledelse som kunst - er dels en innføring i ledelse som begrep og fenomen og dels en synliggjøring av de mange metaforer vi presenteres for i mye ledelseslitteratur.
Del II - Ledelse av kunst - utgjør bokens tyngdepunkt og presenterer teori som berører ledelse av kunst og kunstnerisk virksomhet.
Del III - Ledelse og kunst - oppsummerer og trekker frem ledelsesmessige utfordringer som er blitt berørt i boken. Kunstledelse innebærer å måtte leve med motsetninger og dilemmaer som krever refleksjon.

Til toppen

Flere bøker av Grete Wennes: